Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ζωικές Πρωτεΐνες – Δύναμη ή Κίνδυνος;

  Ζωικές Πρωτεΐνες - Ορθομοριακή Διατροφή

  Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι πρωτεΐνες από ζωικές τροφές και ειδικά το κόκκινο κρέας, συνδέονται με όλες σχεδόν τις μορφές καρκίνου και πολλών άλλων παθήσεων.

  Το γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου είναι κατάλληλο για μια φυτοφαγική διατροφή, διότι δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει επαρκώς τις ζωικές τροφές. Αυτές οι βιο-οξειδωτικές τροφές σήπτονται στο παχύ έντερο κυρίως και δημιουργούν σωρεία αρνητικών αντιδράσεων στον οργανισμό.

  Υπάρχουν πλούσιες πηγές πλήρων πρωτεϊνών από φυτικές πηγές, όπως οι φακές, άσπρα φασόλια, καρύδια, λιναρόπορος, ηλιόσπορος κ.α., οι οποίες παρέχουν στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες για δύναμη και υγεία και δεν συνοδεύονται από λίπος και χοληστερόλη, όπως οι ζωικές.

  H Ορθομοριακή Διατροφή με γνώση, επιστημονικά δεδομένα και μέθοδο, συμβουλεύει το άτομο πως να τρέφεται σωστά, αλλάζοντας με μικρά και σταθερά βήματα τη Νοοτροπία, Διατροφή και Τρόπο Ζωής, για πρόληψη ή και θεραπεία.

  Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ