Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ψυχική Υγεία και η έξαρση των ψυχωσικών συμπτωμάτων

  Ψυχική Υγεία - Ορθομοριακή Διατροφή

  Ένας στους 5 στον γενικό πληθυσμό, κάποια στιγμή θα νοσήσουν από ψυχική διαταραχή και αυτό αφορά όλες τις ηλικίες, και τα δύο φύλα και όλες τις οικονομικοκοινωνικές τάξεις. Η ψυχοσωματική υγεία είναι μία εξαιρετικά ευαίσθητη συνεχής βιοχημική ισορροπία του οργανισμού.

  Αυτή η ισορροπία μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τον ίδιο τον οργανισμό, όταν όμως έχει τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία και τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις για να το κάνει. Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι έστω και μικρές διακυμάνσεις πολλών ορθομοριακών θρεπτικών στοιχείων σε κυτταρικό επίπεδο μπορεί να οδηγήσουν σε καταθλιπτικά και ψυχωτικά συμπτώματα. Μερικά από αυτά τα ορθομοριακά στοιχεία είναι οι βιταμίνες Β1, Β3, Β5, Β6, Β12, το φολικό οξύ, η βιοτίνη, η βιταμίνη C, το ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος και τα ωμέγα ζωτικά λιπαρά οξέα.

  Όλοι σχεδόν οι ορθομοριακοί θεραπευτές και ερευνητές γνωρίζουν πολύ καλά, εδώ και δεκαετίες, τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι χρόνιες φλεγμονές – όπως, για παράδειγμα, οι αλλεργίες και οι τροφικές δυσανεξίες – στην εμφάνιση και στην έξαρση των ψυχωσικών συμπτωμάτων.

  Η ανάλυση των επιπέδων υγείας του ατόμου από έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής αποτελεί τον καλύτερο τρόπο πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης του προβλήματος πριν ακόμα εμφανισθεί ως παθολογία αλλά και μετά.

  Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ