Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Προβιοτικά και Παθογόνα – Η απαραίτητη ισορροπία ανάμεσά τους

  Προβιοτικά και Παθογόνα - Ορθομοριακή Διατροφή

  Τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για την συνολική υγεία του οργανισμού διότι εξασφαλίζουν την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στα φιλικά και τα παθογόνα βακτήρια. Η μικροχλωρίδα παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πέψη και την απορρόφηση της τροφής, στη ρύθμιση της χοληστερίνης, την αποτοξίνωση του οργανισμού και τον έλεγχο βλαβερών ουσιών. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα παράγοντας αντιμικροβιακές ουσίες.

  Τα φιλικά βακτήρια αυξάνουν την απορρόφηση του ασβεστίου, παράγουν βιταμίνες της ομάδας Β και υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του ήπατος. Τα προβιοτικά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης γαστρεντερικών συμπτωμάτων και προφυλάσσουν από διάρροια, ειδικά όταν σχετίζεται με παράλληλη χρήση αντιβιοτικής θεραπείας. Το ιδανικό προβιοτικό είναι αυτό το οποίο θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στις παρενέργειες που μπορεί να επιφέρουν τα αντιβιοτικά. Συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, εντερικών αερίων, ουρολοιμώξεων, κολπικών μολύνσεων, Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, χρόνιων παθήσεων του γαστρεντερικού όπως νόσος Crohn και ελκώδης κολίτιδα, αλλά και σε περιπτώσεις που γίνεται χρήση αντισυλληπτικών και κορτικοστεροειδών.

  Πως θα επιλέξω το ιδανικό προβιοτικό; Το Maxi Probiolife της Super Health είναι μία ορθομοριακή προβιοτική φόρμουλα υψηλής δραστικότητας που περιέχει 23 δις βακτήρια από 5 στελέχη φιλικών βακτηριδίων, τα Lactobacillus Acidophilus, Salivarius και Rhamnosus, το Bifidobacterium Bifidum και το Streptococcus Thermophilus.

  Η ορθομοριακή προβιοτική φόρμουλα είναι ανθεκτική στα γαστρικά οξέα του στομάχου, αυξάνει ελαφρά την οξύτητα στο έντερο και εμποδίζει την αύξηση και τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων.

  Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ