Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο (PMS) – οι παράγοντες που δημιουργούν ορμονικές δυσλειτουργίες

  Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο (PMS)

  Οι μεταβολές της διάθεσης, η ευερεθιστότητα, τα συναισθήματα θλίψης, το πρήξιμο, ο κοιλιακός πόνος και η ευαισθησία του μαστού είναι μερικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα που προκύπτουν από το Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο, το οποίο επηρεάζει πολλές γυναίκες των δυτικών κυρίως χωρών.

  Συμβατική ιατρική και εναλλακτικές θεραπείες αδυνατούν να προσφέρουν ικανοποιητικές εξηγήσεις ως προς τα πραγματικά αίτια και συνεπώς οι τρόποι αντιμετώπισής του περιορίζονται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και όχι στην οριστική λύση του προβλήματος.

  Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική, η ισορροπία μεταξύ των επιπέδων οιστρογόνου και προγεστερόνης είναι συχνά υπεύθυνη για τα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου και συνδέεται άρρηκτα με τη νοοτροπία, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής της σύγχρονης γυναίκας. Αυτοί οι τρεις παράγοντες προωθούν ορμονικές δυσλειτουργίες και το Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο φαίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό να οφείλεται σε αυτές.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο παρακάτω.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ