Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Προδιαβήτης – Ο σιωπηλός εχθρός του οργανισμού

  Προδιαβήτης - Ορθομοριακή Διατροφή

  Σύμφωνα με σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα, το 1/3 περίπου του πληθυσμού εμφανίζει προδιαβήτη. Mελέτες δείχνουν συσχέτιση του προδιαβήτη με άλλες νοσολογικές καταστάσεις, όπως παχυσαρκία, υπέρταση, διαταραχές των λιπιδίων αλλά και αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο (έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α.).

  Δυστυχώς, μόλις ένα 7% των ασθενών με προδιαβήτη γνωρίζουν ότι έχουν διαταραχή των επιπέδων γλυκόζης του αίματος.

  Αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας, είναι ενδεικτικό του αποσυντονισμού των 5 Θεμελίων της Ορθομοριακής Διατροφής. Οφείλεται κυρίως σε λανθασμένες επιλογές στη νοοτροπία, διατροφή και στον τρόπο ζωής.

  Η ορθομοριακή διαχείριση του Προδιαβήτη επικεντρώνεται όχι μόνο στη σωστή διατροφή, στη σωματική άσκηση και στην απώλεια σωματικού βάρους αλλά πιο σημαντικά στην αποκατάσταση και των 5 Θεμελίων της Ορθομοριακής Διατροφής.

  Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα Προδιαβήτη ή Σακχαρώδους Διαβήτη, ελάτε σε επαφή με έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής εδώ.

  Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ