Πέμπτη 8 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Ποιές τροφές ρυθμίζουν την όρεξή μας και ποιές την βγάζουν εκτός ισορροπίας

  Όρεξη - Ορθομοριακή Διατροφή

  Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα πολύπλοκο και εκπληκτικά αποτελεσματικό βιολογικό σύστημα. Για να ελέγξουμε την όρεξη χρειάζεται σεβασμός και προσέγγιση με γνώση και επιστημονική μεθοδολογία.

  Υπάρχουν 4 βασικά κλειδιά για τον έλεγχο της όρεξης, που μας δείχνουν το δρόμο για απώλεια βάρους σωστά και μόνιμα, χωρίς επιπλοκές στην υγεία και χωρίς εξαντλητικές δίαιτες. Το σώμα γνωρίζει από μόνο του ποιό είναι το ιδανικό βάρος, αρκεί να λαμβάνει όλα τα στοιχεία με τα οποία είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί αρμονικά.

  Τα 4 κλειδιά που ελέγχουν την όρεξη είναι η θρεπτική αξία της τροφής, η ισορροπία του σακχάρου, η ποιότητα του λίπους που λαμβάνεται από την τροφή και το βιοχημικό άγχος, το οποίο ρυθμίζεται από τις λεπτίνες.

  Η Ορθομοριακή Διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση, θετικές σκέψεις και συναισθήματα θα μας εξασφαλίσουν όχι μόνο την έλεχγο της όρεξης, τη ρύθμιση του βάρους μια για πάντα, αλλά και υψηλά επίπεδα σωματικής και ψυχικής υγείας.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο παρακάτω.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ