Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του Πεπτικού Συστήματος

  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του Πεπτικού Συστήματος

  Το πεπτικό σύστημα είναι το σύνολο των οργάνων με τα οποία γίνεται η πέψη, η διαδικασία με την οποία ο οργανισμός μας παίρνει από τις τροφές τα χρήσιμα συστατικά που χρειάζεται για την θρέψη του. Τα βασικά όργανα του πεπτικού συστήματος είναι οι σιελογόνοι αδένες, ο φάρυγγας, ο οισοφάγος, το στομάχι, το λεπτό και το παχύ έντερο, το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη και το πάγκρεας.

  Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί από πολλαπλές μελέτες ότι το «εντερικό μικροβίωμα» παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην υγεία του συνόλου του γαστρεντερικού συστήματος.

  Διατηρώντας το εντερικό μικροβίωμα σε υγιή επίπεδα, μειώνονται ή εξαφανίζονται συμπτώματα του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, της δυσκοιλιότητας, των κολικών, της διάρροιας εξαιτίας των αντιβιοτικών, της ιογενούς διάρροιας, της παιδικής ατοπικής δερματίτιδας και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων ακόμα και ψυχολογικής φύσεως.

  Μάθετε τα πάντα για την υγεία του πεπτικού συστήματος και τη ρύθμιση του γαστρεντερικού, το οποίο αποτελεί και το 2ο θεμέλιο της Ορθομοριακής Διστροφής, παρακολουθώντας ολόκληρο το video παρακάτω.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ