Κυριακή Απρίλιος 11, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Οι πόνοι στις αρθρώσεις και η Ορθομοριακή αντιμετώπισή τους

Αρθρώσεις εικόνα

Αρθρώσεις είναι τα μέρη του σκελετού στα οποία συναντώνται τα οστά και που επιτρέπουν την ορθή και απρόσκοπτη κίνηση τους. Οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί από εμάς, ειδικά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά όχι μόνο.

Οι αρθρώσεις που συνήθως μας πονούν λόγω μεγαλύτερης καταπόνησης είναι:

  • στα γόνατα
  • στους γοφούς
  • στη σπονδυλική στήλη
  • στους ώμους
  • στα δάκτυλα
  • στους αστραγάλους

Τι προκαλεί τον πόνο στις αρθρώσεις;

  • αφυδάτωση
  • τοξίνωση του σώματος
  • έλλειψη σωστής σωματικής άσκησης
  • καταπόνηση

Η διαδικασία του οργανισμού να αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο ιστό σε συνδυασμό με τα ανωτέρω, προκαλούν επιπλέον φλεγμονές στις αρθρώσεις.

Και αυτό ακριβώς είναι η οστεοαρθρίτιδα. Οι στατιστικές λένε ότι στην Ελλάδα νοσούν κάθε χρόνο πάνω από 800.000 άτομα με οστεοαρθρίτιδα! Σύμφωνα δε με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ρευματολογίας η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται πιο συχνά σε ενήλικες άνω των 40 ετών.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση:
Ακολουθούμε τις αρχές της Μεθόδου της Ορθομοριακής Διατροφής. Έτσι όχι μόνο εξαφανίζονται τα δυσάρεστα συμπτώματα – πόνοι, δυσκαμψία κ.λπ. – αλλά ταυτόχρονα αναστέλλεται η φθορά του ιστού βοηθώντας τον οργανισμό να χτίζει συνεχώς νέο και υγιή ιστό και χόνδρο.

Ενυδατωνόμαστε σωστά, έτσι ώστε και οι αρθρώσεις να έχουν το βασικό στοιχείο που λειτουργεί ως λιπαντικό και έτσι αποφεύγονται οι τριβές μεταξύ των οστών. Κάνουμε αποτοξίνωση ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ήπιας και εντατικής αποτοξίνωσης της Ορθομοριακής Διατροφής, έτσι όπως θα μας συμβουλέψει ο σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Προτιμούμε την καθημερινή ήπια άσκηση από την σπάνια με ένταση έτσι ώστε να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις μας. Λαμβάνουμε τις σωστές ορθομοριακές φόρμουλες που περιέχουν όλα εκείνα τα θρεπτικά στοιχεία που είναι σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των αρθρώσεων. Μία από αυτές τις φόρμουλες είναι η Curcumin Complex που περιέχει κουρκουμίνη, μαύρο πιπέρι που ενισχύει τη δράση της και πιπερόριζα. Η κουρκουμίνη έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση καθώς μειώνει τα επίπεδα δύο ενζύμων που ευθύνονται για τις φλεγμονές. Η πιπερίνη, το ενεργό συστατικό του πιπεριού, αναστέλλει τη φλεγμονή στους χόνδρους και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. Η πιπερόριζα περιέχει φαινόλες που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής
τ. Διοικητής Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών

Πηγή: www.orthomoriaki.gr