Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Νόσος Crohn – Πρόληψη και Αντιμετώπιση

  Νόσος Crohn

  Η νόσος του Crohn (Κρον) ανήκει στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα. Όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα – ερυθηματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος Κρόν, ελκώδης κολίτιδα κ.α. – είναι κυρίως αποτέλεσμα χρόνιων φλεγμονών που είναι το πρώτο θεμέλιο της Ο.Δ.Ι.

  Ο αποτελεσματικός τους έλεγχος γίνεται μόνο με την Ορθομοριακή Μέθοδο, η οποία μειώνει τις υποκλινικές φλεγμονές του γαστρεντερικού συστήματος, ρυθμίζει την πέψη και την αφομοίωση της τροφής και μετά αρχίζει να θρέφει τα κύτταρα με τις σωστές θρεπτικές ουσίες για να δυναμώσει ο οργανισμός, χωρίς όμως να κουράζει τις πεπτικές λειτουργίες που είναι ήδη εξασθενημένες χωρίς τα απαραίτητα ένζυμα. Ταυτόχρονα δεν προκαλεί παγκρεατικό σοκ, ισορροπεί το σάκχαρο με ελεγχόμενες εκκρίσεις ινσουλίνης, αποτοξινώνει και ισορροπεί το pH.

  Ο έλεγχος και η μείωση των φλεγμονών και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση όλων των αυτοάνοσων παθήσεων απαιτεί την διόρθωση και των άλλων τεσσάρων θεμελίων που έχει θεσπίσει η Ο.Δ.Ι. Η ανάλυση των επιπέδων υγείας του ατόμου από έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής αποτελεί τον καλύτερο τρόπο πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης του προβλήματος πριν ακόμα εμφανισθεί ως παθολογία αλλά και μετά.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ