Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Μύκητες στα πόδια και η ορθομοριακή τους αντιμετώπιση

καλοκαίρι - Μύκητες εικόνα

Η μυκητίαση, ειδικά ονυχομυκητίαση των ποδιών, είναι μια εξαιρετικά συχνή λοίμωξη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους ορισμένα σημεία του σώματος και ειδικά τα πόδια παραμένουν για μεγάλο μέρος της ημέρας εκτεθειμένα και υγρά λόγω της εφίδρωσης.

Είναι μια λοίμωξη άκρως μεταδοτική, που μπορεί να ξεκινήσει από ένα νύχι και να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα με μεγάλη ταχύτητα ή από ένα σημείο του δέρματος ανάμεσα στα νύχια και να εξαπλωθεί στους γύρω ιστούς και σε άλλα σημεία του σώματος!

Επομένως, η άμεση αντιμετώπισή της είναι επιβεβλημένη, διότι ακόμα και αν φαντάζει ασήμαντη, μόνο αυτό δεν είναι, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες βλάβες αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Οι φυσικές λύσεις μπορούν να βοηθήσουν για την οριστική απαλλαγή από τους ενοχλητικούς αυτούς εξωτερικούς εισβολείς, που χρησιμοποιούν κυρίως τα νύχια ως κατοικία τους και τα παραμορφώνουν, καταστρέφοντάς τα στο τέλος, μαζί με τους γειτνιάζοντας ιστούς – και αυτό είναι μόνον η αρχή. Η συνέχεια συνήθως είναι πέρα για πέρα οδυνηρή!

Μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχουμε μύκητες στο νύχι όταν δούμε ότι υπάρχει αλλαγή στο χρώμα του – γίνεται πιο κιτρινωπό, καφετί ή και μαύρο – πάχυνσή του ή ακόμη και αποκόλλησή του. Όσο αφήνουμε το πρόβλημα χωρίς να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να παρατηρήσουμε επίσης δυσκολία στο περπάτημα, στην ορθοστασία και στην άσκηση.

Για να μην προσβληθείτε από τους μύκητες, αλλά και για να τους περιορίσετε, είναι σημαντικό να προσέχετε τα ακόλουθα:

• Διατηρείστε τα πόδια σας στεγνά
• Χρησιμοποιείστε ατομικές πετσέτες
• Μην περπατάτε με γυμνά πόδια σε αποδυτήρια, γύρω από τις πισίνες και στην άμμο
• Έχετε ατομικά εργαλεία για την περιποίησή τους και μην χρησιμοποιείτε τα ίδια εργαλεία για το προσβεβλημένο νύχι και για τα υπόλοιπα
• Εάν έχει προσβληθεί ένα νύχι, μην χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα σε αυτό και στα υπόλοιπα νύχια των ποδιών σας

Στην Ορθομοριακή αντιμετώπιση της αντιαισθητικής και πολλές φορές επικίνδυνης μυκητίασης ακολουθείται συγκεκριμένη μεθοδολογία, που περιλαμβάνει αλλαγές στη διατροφή, την λήψη της πολυθρεπτικής φόρμουλας, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αντιμικροβιακές κρέμες και αντιμυκητιασιακές σταγόνες!

Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει…

Η Ορθομοριακή Διατροφή σας προτείνει:

COLLOIDAL SILVER BALM – γέλη κολοειδούς αργύρου για τοπική χρήση

CITRICIDAL – σταγόνες με αντιμυκητιασική δράση για τοπική χρήση

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής
Πρώην Διοικητής Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»

Πηγή: www.orthomoriaki.gr