Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Κρίσεις Πανικού και Ορθομοριακή Αντιμετώπιση

Κρίσεις Πανικού - Ορθομοριακή Αντιμετώπιση

Την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα οι κρίσεις πανικού αυξήθηκαν κατά 25%. Από μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι κρίσεις πανικού απασχολούν ως και το 6% του γενικού πληθυσμού. Ενώ τα αίτια επίσημα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θεωρείται από πολλούς ερευνητές ότι το συνεχές και έντονο άγχος και η εξάντληση του νευρικού συστήματος συμβάλλουν στις κρίσεις πανικού.

Ορθομοριακή προσέγγιση:

Στην Ορθομοριακή Διατροφή γνωρίζουμε ότι οι κρίσεις πανικού προωθούνται μεν από το συνεχές άγχος και τη νευροφυτική εξάντληση αλλά ταυτόχρονα έχουμε εντοπίσει και τα πραγματικά αίτια που οδηγούν σε όλα αυτά καθώς και επιπλέον παράγοντες που ευθύνονται.

Η εξάντληση των επινεφριδίων από όπου παράγονται οι αγχωτικές ορμόνες – γνωστή ως «υποαδρήνια» – έχει συνδεθεί όχι μόνο με κρίσεις πανικού αλλά και φοβίες. Το σύνδρομο του «κρυφού» ή «αντιδραστικού σακχάρου» που δεν ανιχνεύεται με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις, επίσης συμβάλλει στα συμπτώματα πανικού, εκνευρισμών και ανασφάλειας λόγω της αντιδραστικής υπογλυκαιμίας. Το Σύνδρομο του Υπεραερισμού επίσης είναι ένας άλλος αγνοημένος παράγοντας καθώς και η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση ή η ενυδάτωση με μη ορθομοριακό νερό.

Για να ισορροπήσουν όλα αυτά τα συστήματα χρειάζονται καθημερινή ορθομοριακή κυτταρική ενυδάτωση και ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία. Ο έλεγχος του υπεραερισμού συνιστάται επίσης από ένα εκπαιδευμένο σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Η Ορθομοριακή Διατροφή μπορεί να συμβάλλει τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση αυτών των κρίσεων ακολουθώντας τις οδηγίες της διατροφικής πυραμίδας και θρέφοντας τον οργανισμό με τα απαραίτητα ορθομοριακά στοιχεία. Στην βάση της ορθομοριακής διατροφικής πυραμίδας τοποθετείται το ορθομοριακό νερό, καθώς σύμφωνα με έρευνες η υποκλινική αφυδάτωση προκαλεί πονοκεφάλους, νευρικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και αυξάνει το στρες.

Είναι ζωτικής σημασίας να αποφεύγουμε ή τουλάχιστον να μειώσουμε όσο μπορούμε όλες τις διεγερτικές ουσίες και τα «τονωτικά», όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ, τα γλυκά και η νικοτίνη. Όλα αυτά προκαλούν αφυδάτωση, επηρεάζουν άμεσα τη βιοχημεία του οργανισμού και τον απογυμνώνουν από τα ορθομοριακά στοιχεία που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τους αγχογόνους παράγοντες.
Τα ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας για να ισορροπεί το νευρο-ανοσο-ενδοκρινικό άξονα και να προωθεί μία αίσθηση χαλάρωσης, ηρεμίας και ευεξίας είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο, οι βιταμίνες της ομάδος Β – ειδικά η Β12, Β5 και Β3 – ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και οπωσδήποτε μεγάλες δόσεις από ορθομοριακή βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό της ντοπαμίνης και ισχυρό αγχολυτικό ορθομοριακό στοιχείο.

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C κρίνεται ιδιαιτέρως απαραίτητη, καθώς το άτομο κατά τη διάρκεια της κρίσης πανικού εξαντλεί όλα τα αποθέματα που βρίσκονται στον οργανισμό.

Τέλος, ένας καλός και χωρίς διαλείμματα ύπνος, είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Ορθομοριακή Λύση:

1. Επιλέγω το ορθομοριακό προϊόν Calmatone που θα με βοηθήσει να ελέγξω τα συμπτώματα με φυσικό τρόπο.

2. Ενυδατώνομαι σωστά με το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού Tensa και θρέφω τα κύτταρά μου καθημερινά με έναν από τους συνδυασμούς πρόληψης για να διορθώσω τα αίτια.

3. Επισκέπτομαι έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου ολοκληρωμένα και μόνιμα.

Πηγή: www.orthomoriaki.gr