Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Κατάθλιψη – Η επιδημία της εποχής

  Κατάθλιψη - Ορθομοριακή Διατροφή

  Η κατάθλιψη είναι η δεύτερη συχνότερη μετά τo άγχος, με το οποίο συνδέεται βιοχημικά, ψυχική διαταραχή και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2020 αποτέλεσε τη δεύτερη αιτία λειτουργικής ανικανότητας του ατόμου παγκοσμίως.

  Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι απρόσμενες αλλαγές της ρουτίνας μας, η κακή διατροφή, ο ελλιπής και κακός ύπνος και η έλλειψη θρεπτικών στοιχείων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και κατ’ επέκταση την ψυχολογία και τη διάθεση προκαλώντας συναισθηματικές διαταραχές. Αυτές εκφράζονται άλλοτε με μικρή ή μεγάλη ένταση ή/και διάρκεια και μπορεί να παρεμποδίζουν τη λειτουργικότητα του ατόμου.

  Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι έστω και μικρές διακυμάνσεις πολλών ορθομοριακών θρεπτικών στοιχείων σε κυτταρικό επίπεδο μπορεί να οδηγήσουν σε καταθλιπτικά και ψυχωτικά συμπτώματα. Μερικά από αυτά τα ορθομοριακά στοιχεία είναι οι βιταμίνες Β1, Β3, Β5, Β6, Β12, το φολικό οξύ, η βιοτίνη, η βιταμίνη C, το ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος και τα ωμέγα ζωτικά λιπαρά οξέα.

  Η ανάλυση των επιπέδων υγείας του ατόμου από έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής αποτελεί τον καλύτερο τρόπο πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης του προβλήματος πριν ακόμα εμφανισθεί ως παθολογία αλλά και μετά.

  Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ