Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Κάπνισμα – Αντιμετώπιση – Αποτοξίνωση

  κάπνισμα - Ορθομοριακή Διατροφή

  Το κάπνισμα και η λήψη νικοτίνης αποτελεί ίσως την πιο εθιστική συνήθεια-ουσία, μεταξύ των διαφόρων εξωγενών παραγόντων, στους οποίους καταφεύγει ο άνθρωπος για χαλάρωση ή ενεργοποίηση.

  Η χρήση εθιστικών ουσιών έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ντοπαμίνης και συνοδεύεται με μια αίσθηση Ευφορίας, την οποία ο εγκέφαλος θυμάται, την αναζητά ολοένα και περισσότερο κι έτσι εθίζεται στην ουσία που προκαλεί.

  Ο οργανισμός μπορεί από μόνος του να παράξει ντοπαμίνη και να νιώσει ευχάριστα. Η νικοτίνη, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλες βλαβερές συνήθειες, τις οποίες διατηρεί ο άνθρωπος, εμποδίζουν αυτή τη φυσική διαδικασία, με αποτέλεσμα την καταστροφή των κυττάρων και τη βιολογική γήρανση.

  Η Ορθομοριακή Ενυδάτωση, η Ορθομοριακή Διατροφή με βιο-αναγεννητικές τροφές, αλλά και η λήψη συγκεκριμένων Θρεπτικών στοιχείων επιδρούν στη φυσική παραγωγή ντοπαμίνης, στη μείωση του εθισμού από βλαβερές ουσίες, ανανεώνοντας τα κύτταρα και παράγοντας οξυγόνο σε αυτά.

  Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ