Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Ιώσεις – 5 τρόποι για να γλιτώσουμε… ορθομοριακά!

  ιώσεις - Ορθομοριακή Διατροφή

  Θέλουμε να ανήκουμε στο 10% των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν σχεδόν ποτέ το χειμώνα;

  Για να βρούμε τη λύση και μάλιστα ορθομοριακά, να ξεκαθαρίσουμε για τι μιλάμε – γρίπη ή κρυολόγημα; Και τα δύο είναι ιώσεις, δηλαδή λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Μπορεί να είναι πιο σοβαρές όπως η γρίπη ή πιο ήπιες όπως το κοινό κρυολόγημα.

  Η γρίπη, που προκαλείται από τους ιούς A, B, C, δεν είναι τίποτε άλλο από μικρο – επιδημίες που κάνουν την εμφάνισή τους τακτικά μέσα στο χρόνο. Μία φορά στα 10 ή 15 χρόνια, θα γίνουν και πανδημίες, όπως οι διάσημες των χοίρων και των πτηνών, και είμαστε τυχεροί αν γλιτώσουμε.

  Συμπτώματα: υψηλός πυρετός συχνά με ρίγη, πόνους στους μύες και τα κόκκαλα, πονόλαιμος και βήχας, διάρροια, αδιαθεσία, αδυναμία και ατονία.

  Το κρυολόγημα, εμφανίζεται περισσότερο με τα συμπτώματα να είναι πιο ήπια και πιο συχνά και υπολογίζεται ότι ο μέσος άνθρωπος το περνάει μια φορά το χρόνο τουλάχιστον.

  Συμπτώματα: περίπου ίδια με αυτά της γρίπης, όμως εμφανίζονται πιο συχνά και εύκολα και αυτό μπορεί να μπερδέψει τον πάσχοντα, ότι αφορούν την ίδια προσβολή.

  ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

  Τα αντιβιοτικά έχουν γίνει η εύκολη λύση και πολλοί τα παίρνουν με το παραμικρό. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακουφίζουν πρόσκαιρα. Μακροπρόθεσμα όμως εξασθενούν τον οργανισμό και τον κάνουν πιο ευάλωτο σε ευκαιριακές ιώσεις. Τα κοινά φάρμακα και αντιβιοτικά ενεργούν κυρίως παρεμβατικά. Στοχεύουν τα παθογόνα και προσπαθούν να τα εξολοθρεύσουν. Δεν ενισχύουν όμως τον οργανισμό έτσι ώστε να κάνει τη δουλειά ο ίδιος, που είναι και η πιο αποτελεσματική μόνιμη λύση. Επιπλέον τα μικρόβια προσαρμόζονται στις διάφορες χημικές επιθέσεις που εξαπολύει ο άνθρωπος εναντίον τους πολύ γρηγορότερα από την ταχύτητα με την οποία εφευρίσκονται τέτοια χημικά από την επιστήμη.

  5 ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

  Προσοχή στη διατροφή | Αποφεύγουμε τους πολλούς καφέδες, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά του εμπορίου, τη ζάχαρη και τα τηγανητά γιατί αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό. Καταναλώνουμε περισσότερο σαλάτες, φρούτα και λαχανικά που το ενισχύουν.

  Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση | Τίποτα δεν ενισχύει τον οργανισμό μας περισσότερο από σωστή ενυδάτωση. Πίνουμε πολύ και ορθομοριακό νερό, ακόμα και όταν δεν αισθανόμαστε ότι διψάμε.

  Προστατευόμαστε από το περιβάλλον | Αποφεύγουμε κλειστούς, πολυπληθείς και μολυσμένους από το κάπνισμα χώρους, που δεν αερίζονται καλά. Αερίζουμε συχνά τον χώρο και ντυνόμαστε καλά. Το πιο σημαντικό είναι να μένουμε μακριά από τις εστίες μόλυνσης και να πλένουμε τακτικά και όχι βιαστικά τα χέρια μας με σαπούνι.

  Ξεκουραζόμαστε | Ένα κουρασμένο σώμα είναι πιο ευάλωτο και αντιμετωπίζει πιο αργά τα συμπτώματα. Κοιμόμαστε αρκετές ώρες και δεν εξαντλούμε τον οργανισμό μας. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής και εργασίας, κάνουμε διαλείμματα από κάθε κουραστική δραστηριότητα και δεν το παρακάνουμε.

  Ορθομοριακά προϊόντα | Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα εξαρτάται από πολλά θρεπτικά στοιχεία που δεν υπάρχουν στις ποσότητες και τους συνδυασμούς στην τροφή μας. Είτε θέλουμε να προλάβουμε τα συμπτώματα είτε να τα καταπολεμήσουμε, οι παρακάτω ορθομοριακές επιλογές είναι ο πλέον φυσικός συνδυασμός για την άμυνα του οργανισμού.

  Super Vitamin C 1000: Αναπληρώνουμε την ανάγκη του οργανισμού για ορθομοριακή βιταμίνη C. Σε μορφή ασκορβικού μαγνησίου για να είναι χαμηλής οξύτητας (ουδέτερο pH) και χωρίς κιτροειδή. Δεν προκαλεί ερεθισμό στο στομάχι, είναι υποαλλεργική και κατάλληλη για χορτοφάγους.

  Colloidal Silver: Κατάλληλο για τη μείωση των φλεγμονών, για ιγμορίτιδα, για ωτίτιδα, για φαρυγγίτιδα και για όλες τις μολύνσεις της αναπνευστικής οδού.

  Η υγεία μας δε συνδέεται με την ικανότητα του σώματος να θεραπεύεται αλλά με τη δύναμή του να μη νοσεί!

  Ενημερωθείτε για τις προσφορές των ορθομοριακών προϊόντων εδώ.

  Γεώργιος Μηνούδης Dip ION, MSc BCMA
  Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής
  Βρετανική Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής (R.S.M.)
  Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Ορθομοριακής Ιατρικής (I.S.O.M.)

  Πηγή: www.orthomoriaki.gr

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ