Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Γαστρεντερικό – Ο Δεύτερος Εγκέφαλος του οργανισμού

  Γαστρεντερικό - Δεύτερος Εγκέφαλος

  Η καλή λειτουργία του Γαστρεντερικού συστήματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση των επιπέδων υγείας του οργανισμού. Το γαστρεντερικό ευθύνεται για την πέψη, την απορρόφηση και τον μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων που λαμβάνουμε από την τροφή, καθώς και για την αποτοξίνωση του ήπατος και την ισορροπία των ορμονών.

  Κατά μήκος και πλάτος του Εντέρου υπάρχει ο Νευρο-Ανοσο-Ενδοκρινικός Άξονας, ο οποίος συντονίζει και ελέγχει το Νευροφυτικό Σύστημα, το Ανοσοποιητικό, το Ενδοκρινικό και επηρεάζεται άμεσα από την υγεία του Γαστρεντερικού. Το έντερο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Εγκέφαλο, μέσω του Άξονα και δίνει εντολή να παραχθούν Αγχωτικές Ορμόνες ή Ορμόνες Ηρεμίας και Ευφορίας, ανάλογα με το επίπεδο υγείας που βρίσκεται.

  Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το Έντερο χαρακτηρίζεται ως ο Δεύτερος Εγκέφαλος. Η προληπτική δράση και η τακτική συντήρησή του παίζουν καθοριστικό ρόλο. δεδομένου το ότι μια Χρόνια Υποκλινική Δυσλειτουργία του Εντέρου δεν εμφανίζεται στις εξετάσεις.

  Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ