Παρασκευή 20 Μαΐου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Φλεγμονή: Η αγνοημένη, κρυφή απειλή της υγείας

  Φλεγμονή

  Η φλεγμονή είναι πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού. Είναι μια διαδικασία του σώματος που παλεύει ενάντια σε πράγματα που το βλάπτουν, όπως λοιμώξεις, τοξίνες, τραυματισμοί, και προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί.

  Στην περίπτωση μιας οξείας φλεγμονής, όπως ένας τραυματισμός στο γόνατό ή η αντιμετώπιση ενός κρυολογήματος, η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί για λίγες ώρες ή μερικές ημέρες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η παχυσαρκία, το άγχος, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή και η γήρανση δημιουργούν μία γενικευμένη φλεγμονή που δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο ιστό και διατηρεί το σώμα σε μία κατάσταση ετοιμότητας για μία απειλή που δεν υλοποιείται ποτέ.

  Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αυτή η διαρκής και χρόνια φλεγμονή έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλους τους ιστούς και τα όργανα με αποτέλεσμα να αυξάνει τον κίνδυνο μελλοντικών νόσων, από καρδιοαγγειακή νόσο, διαβήτη, ασθένειες του ήπατος, ρευματοειδή αρθρίτιδα, κατάθλιψη μέχρι αυτοάνοσα νοσήματα και νευροεκφυλιστικές νόσους όπως Αλτσχάιμερ.

  Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική επιτυγχάνει την αναβάθμιση των κυτταρικών λειτουργιών μέσα από την ρύθμιση των 5 θεμελίων. Το πρώτο θεμέλιο είναι ο έλεγχος και η μείωση των φλεγμονών. Χιλιάδες άτομα που δεν μπορούσαν να βρουν λύση, ειδικά σε χρόνια προβλήματα υγείας, είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα εφαρμόζοντας την Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.