Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Candida – Ο άγνωστος εχθρός της υγείας μας

Candida

Η Candida Albicans είναι ένας απαραίτητος ζυμομύκητας που αναπτύσσεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό ως τμήμα της μικροβιακής χλωρίδας. Χαρακτηρίζεται ως «σαπροφυτικός» διότι αποσυνθέτει το «νεκρό», δηλαδή τον τοξικό ιστό και συντελεί στην διάσπαση των σακχάρων. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο πληθυσμός και η δράση της Candida ελέγχεται από τα φιλικά μικρόβια και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όταν όμως σε ένα από αυτά επέλθει ανισορροπία, τότε ο μύκητας πολλαπλασιάζεται ραγδαία και άναρχα, εισέρχεται μέσω του βλεννογόνου στην αιματική κυκλοφορία και διαχέεται στο σώμα συστηματικά απελευθερώνοντας τοξίνες. Τότε, εμφανίζεται μια σειρά συμπτωμάτων ανάλογα με την περιοχή του οργανισμού που περιλαμβάνουν στοματίτιδα, κολπικές μολύνσεις, πονοκεφάλους, αϋπνία, χρόνια κόπωση, εκνευρισμό, μελαγχολία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, μεγάλη όρεξη για γλυκά και άμυλο και άλλα και που αναφέρονται όλα μαζί ως συστημική κάντιντα ή καντιντίαση.

Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και φαρμάκων, ειδικά αντιφλεγμονωδών και αντισυλληπτικών, το καθημερινό στρες ή η συναισθηματική φόρτιση, η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση και η συχνή κατανάλωση γλυκών και ζάχαρης είναι σημαντικοί παράγοντες που προωθούν την εκτός ελέγχου εξάπλωση της Candida.

Με την εξάπλωση της Candida δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, καθώς η χαμηλή άμυνα του οργανισμού προωθεί την καντιντίαση και η καντιντίαση εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού.

Στην Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική χρησιμοποιούμε ειδικά τεστ ανίχνευσης της συστημικής κάντιντα και συγκεκριμένα πρωτόκολλα αντιμετώπισης.

Η διατροφή αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο καταπολέμησης της καντιντίασης. Η βασική αρχή είναι ο αποκλεισμός των τροφών που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η επεξεργασμένη ζάχαρη και οι υδατάνθρακες, διότι η σύγχρονη διατροφή είναι γεμάτη από αυτές. Τα κύτταρα του ζυμομύκητα Candida χρειάζονται ζάχαρη για να χτίσουν τους κυτταρικούς τους τοίχους, να επεκτείνουν τις αποικίες τους και να στραφούν σε πιο ισχυρή, μυκητιασική μορφή τους.

Ταυτόχρονα με την Ορθομοριακή Διατροφή, βοηθούμε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες μεθοδικά και σταθερά αποκαθιστώντας τυχόν εντερική δυσβίωση, ισορροπούμε το ανοσοποιητικό σύστημα, ελέγχουμε το βιοχημικό άγχος και ενυδατώνουμε επαρκώς τα κύτταρα.

Η χρονική διάρκεια της συγκεκριμένης διατροφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και προκύπτει κατόπιν συζήτησης με τον ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής που σας καθοδηγεί.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση:

Επιλέγω τα ορθομοριακά προϊόντα Citricidal και Candiclear που θα προσφέρουν άμεση ύφεση και ανακούφιση των συμπτωμάτων.

  Επισκέπτομαι έναν ιατρό – σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής καθώς η αντιμετώπιση της καντιντίασης είναι πολύπλοκη και πολύπλευρη.

Νερό – Ο σύμμαχός σας απέναντι σε οποιοδήποτε μικρόβιο!

Καμία βιοχημική κυτταρική λειτουργία δεν γίνεται στο κενό. Χρειάζεται αρκετό και καλό νερό για την ανταλλαγή ιόντων, την αποβολή τοξινών και την είσοδο των θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα. Συνεπώς πάντα το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ορθομοριακή ενυδάτωση με νερό Tensa!