Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Αθλητική διατροφή – Η ορθομοριακή λύση

  Αθλητική διατροφή - Η ορθομοριακή λύση

  Η συστηματική άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και είναι από μόνη της ένα αποτελεσματικό φάρμακο. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι ακόμα πιο σημαντική για αυτούς που αθλούνται και ειδικά για τους επαγγελματίες αθλητές.

  Ο μύθος των πρωτεϊνών έχει ως αποτέλεσμα αθλητές να υπερκαταναλώνουν πρωτεΐνες και να μην γνωρίζουν τις συνέπειες που έχει στον οργανισμό μια τέτοια προσέγγιση. Η υπερκατανάλωση ειδικά ζωικών πρωτεϊνών, έχει ως αποτέλεσμα ανισορροπία στο σάκχαρο και φλεγμονές.

  Οι ιοί, τα μικρόβια, ακόμα και τα καρκινικά κύτταρα είναι πρωτεΐνες, επομένως χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη ποσότητα και καλής ποιότητας πρωτεΐνες. Πλούσιες πηγές φυτικών πρωτεΐνών είναι το καστανό ρύζι, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί.

  Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική έχει αναπτύξει ειδικά διατροφικά προγράμματα για αθλητές, στοχεύοντας στη σωστή ενυδάτωση και τη θρέψη του οργανισμού με τα απαραίτητα Ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία και την Ορθογλυκαιμική διατροφή.

  Δείτε αναλυτικά τον οδηγό Ορθομοριακής Διατροφής εδώ.

  Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ