Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Αποκλειστική συνέντευξη με τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη

  Δήμαρχος Διονύσου - Γιάννης Καλαφατέλης

  Λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των κρίσιμων δημοτικών εκλογών που διεξάγονται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, το «ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη. Διαβάστε παρακάτω προσεκτικά και ενημερωθείτε για πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικα πράγματα που συζητιούνται για πρώτη φόρα, όπως και για το τι δρομολογείται για το Δήμο Διονύσου στο προσεχές μέλλον και όχι μόνο.

   

  Δήμαρχε θα ήθελα να ξεκινήσουμε με μια καίρια ερώτηση. Γιατί θα πρέπει οι δημότες του Δήμου Διονύσου να σας εμπιστευθούν ξανά τη Διοίκηση του Δήμου; Θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο διοίκησης αυτή την φορά;

  Κ: Στον πρώτο γύρο των εκλογών οι πολίτες μίλησαν και μας έδωσαν την πρώτη θέση, με μία καθαρή διαφορά 6 περίπου μονάδων από τον δεύτερο συνδυασμό. Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι παρά τη δύσκολη τετραετία που είχε η διοίκησή μας, με πανδημία, θεομηνίες, πυρκαγιές και ενεργειακή κρίση, ο κόσμος εκτίμησε το γεγονός ότι προσπαθήσαμε. Και σας διαβεβαιώνω ότι προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Δουλέψαμε εξαντλητικά, ατελείωτες ώρες, χωρίς ωράρια και χωρίς ξεκούραση. Και παρά τα λάθη και τις αστοχίες μας, που ασφαλώς και υπήρξαν στη διάρκεια της τετραετίας, έχουμε να παρουσιάσουμε ένα έργο που θα το ζήλευαν πολλοί άλλοι Δήμοι. Τα 127 εκατομμύρια που έχουμε εξασφαλίσει, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσό προέρχεται από χρηματοδοτήσεις, μεταφράζονται σε έργα σε όλους τους τομείς. Έργα χρήσιμα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

  Κι αυτό το καταφέραμε, τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστό ότι δεν παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση Ζαμάνη έστω και μία ώριμη μελέτη. Αυτή η κακή διοίκηση, λοιπόν, επιδιώκει σήμερα να επιστρέψει στο τιμόνι του Δήμου από την «πίσω πόρτα», μέσω της κας Μαϊχόσογλου. Οι δημότες σήμερα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα Δήμαρχο και μία διοίκηση που τίμησε το λόγο της, και σε μία παράταξη που δοκιμάστηκε επί πέντε χρόνια και απέτυχε παταγωδώς.

  Αναφορικά με το σκέλος του ερωτήματός σας, για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο διοίκησης, σας απαντώ ότι σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές. Κάθε νέα θητεία έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ αυτή τη φορά υπάρχει και αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Από την απλή αναλογική πάμε σε ένα πλειοψηφικό σύστημα. Όπως είπα και στην κεντρική μου προεκλογική ομιλία, την προηγούμενη εβδομάδα, ελπίζω ότι αυτή τη φορά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αν οι πολίτες εμπιστευτούν εμάς την Κυριακή, θα επιδιώξουμε συναινέσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Κάτι που δεν κατέστη δυνατό σε αυτή τη θητεία, γιατί η αντιπολίτευση αξιοποίησε δυστυχώς το σύστημα απλής αναλογικής για να μας κάνει… καψώνια, ψηφίζοντας «όχι» σε σημαντικά έργα για το Δήμο. Για να τιμωρήσει τελικά όχι εμάς, αλλά τους δημότες…

   

  Την προηγουμένη τετραετία κάποια έργα πήγαν πίσω και άλλα δεν πρόλαβαν να γίνουν, κάτι που οι δημότες δεν το είδαν με καλό μάτι. Τι θα αλλάξει αυτή την φορά και ποια σημαντικά έργα θα πραγματοποιηθούν που ήδη θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί;

  Κ: Όπως είπα ήδη, το 2019 δεν παραλάβαμε ούτε μία ώριμη μελέτη. Είναι λοιπόν λογικό ότι για να μπορούν να γίνουν τα έργα, θα έπρεπε πρώτα να ετοιμάσουμε μελέτες. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Επίσης για κάποια έργα είναι λογικό και επόμενο να χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση, όχι σε επίπεδο Δήμου αλλά στο σύνολό της, έχει τους δικούς της ρυθμούς. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, όσο κι αν δεν μας αρέσει. Να δώσω ένα παράδειγμα: Ο διαγωνισμός για την ασφαλτόστρωση που είναι σε εξέλιξη, χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Και το λέω αυτό γιατί ορισμένοι διαδίδουν ότι τάχα έπεσε άσφαλτος με αφορμή τις εκλογές. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και το διαδίδει εσκεμμένα η πλευρά του κ. Ζαμάνη και της κας. Μαϊχόσογλου. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι η νέα διοίκηση που θα αναλάβει, όποια κι αν είναι αυτή, θα βρει το έργο να εκτελείται. Αυτή η είναι η διαφορά της δικής μας διοίκησης από την προηγούμενη. Αναπόφευκτες καθυστερήσεις επίσης υπήρχαν και στην αποχέτευση ακαθάρτων (εργολαβία «Άκτορα»), οι οποίες όμως δεν οφείλονται στο Δήμο αλλά στην αύξηση των τιμών των υλικών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Μετά από πολλές πιέσεις προς τους αναδόχους, η κατάσταση σήμερα έχει ομαλοποιηθεί.

  Αναφορικά με τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί είναι πολύ μεγάλη η λίστα. Θα αναφέρω μόνο τα πιο σημαντικά:

  Σχολική Στέγη: Κατασκευάζουμε 3 νέα βιοκλιματικά σχολεία σε Άγιο Στέφανο, Διόνυσο και Κρυονέρι, τα οποία σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν προς χρήση. Ακόμη ολοκληρώσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση σε άλλα δύο σχολεία μας και έπεται συνέχεια.

  Χωροταξία – Δημοτική Περιουσία: Εξασφαλίσαμε την ένταξή μας στο μεγάλο έργο των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, μέσω του οποίου θα επιλύσουμε τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα των ορίων στον Άγιο Στέφανο και την Άνοιξη, δίνοντας οριστικά τέλος στην ομηρία χιλιάδων ιδιοκτητών. Επίσης θα μπορέσουμε να πολεοδομήσουμε κατά τρόπο βιώσιμο τις περιοχές μας. Ήδη έχει προκύψει οριστικός ανάδοχος, με τον οποίο είμαστε σε συνεργασία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος.

  Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κατοχυρώσουμε τη Δημοτική μας Περιουσία έναντι τρίτων, με διοικητικά και ένδικα μέσα. Ήδη έχουμε καταθέσει τις δύο πρώτες αγωγές για εκτάσεις στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου και θα συνεχίσουμε σε όλες τις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες.

  Υποδομές: Επιτύχαμε τη σημαντική αύξηση του ποσοστού ολοκλήρωσης της αποχέτευσης ακαθάρτων στις 5 Δημοτικές μας Κοινότητες, από το 28% που παραλάβαμε στο 82%. Επίσης, πριν λίγες μέρες επιτύχαμε την ένταξη του πολύπαθου έργου αποχέτευσης ακαθάρτων των περιοχών Αγίου Στεφάνου, Ραπεντώσας και Πευκοφύτου, προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ. Το έργο, που είχε «κολλήσει» λόγω της απραξίας των διοικούντων της προηγούμενης περιόδου, θα δημοπρατηθεί σε δύο περίπου μήνες και θα  υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ.

  Υλοποιούμε επίσης σημαντικά έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης και εξοπλισμού των αντλιοστασίων, με νέους ψηφιακούς υδρομετρητές και έργα τηλελέγχου – τηλεμετρίας.

  Εξασφαλίσαμε σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ την υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων μέσης τάσης μήκους 160 χλμ.

  Εξασφαλίσαμε την κατασκευή δεύτερου προαστιακού σταθμού στο Κρυονέρι που θα εξυπηρετεί όλο το Δήμο και αναμένουμε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

  Μετά τις εκλογές θα προχωρήσουμε τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού οδοφωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά LED, που μπλόκαρε δυστυχώς στην τρέχουσα θητεία η αντιπολίτευση.

  Και βέβαια έχουμε κάνει όλη την απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουν και τα δίκτυα φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

  Πολιτική Προστασία: Δημιουργήσαμε σύγχρονο «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας», θέλοντας να αναπτύξουμε και να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά τους τομείς πολιτικής προστασίας, ασφάλειας αλλά και ψηφιακής λειτουργίας «έξυπνης πόλης» προς όφελος των δημοτών. Ήδη έχουμε διασυνδέσει 5 ψηφιακές εφαρμογές και θα συνεχίσουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να συνδέουμε δεκάδες ακόμη, μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση λειτουργιών του Δήμου και της καθημερινότητας των πολιτών.

  Ακόμη, στο πλαίσιο ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας, έχουμε ολοκληρώσει τις ενέργειες από πλευράς Δήμου για την υλοποίηση του σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου της Λεωφόρου Δροσιάς – Σταμάτας και αναμένουμε τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής. Να θυμίσω μόνο ότι το συγκεκριμένο έργο προσπάθησε ουσιαστικά να καθυστερήσει η αντιπολίτευση του Δήμου, προκειμένου αφενός να προστατέψει τα συμφέροντα ενός και μόνο ιδιοκτήτη αλλά και αφετέρου από μικροπολιτική σκοπιμότητα…

  Αναπλάσεις: Εξασφαλίσαμε δύο μεγάλες αναπλάσεις με χρηματοδότηση, την κατασκευή πολυχώρου πολιτισμού στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου και τη Βιοκλιματική Ανάπλαση των Κοινόχρηστων χώρων της Δροσιάς. Παράλληλα υλοποιούμε 5 «πάρκα τσέπης» και βέβαια δεκάδες έργα και παρεμβάσεις κυκλοφοριακής διαμόρφωσης όπου απαιτείται.

  Ασφαλτοστρώσεις: Μετά από πολλά χρόνια έχουμε προβεί στην ασφαλτόστρωση δεκάδων δρόμων πολλών χιλιομέτρων και θα συνεχίσουμε έτσι και το επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, προγραμματίζουμε και την κατασκευή πεζοδρομίων όπου αυτό είναι εφικτό.

  Εκσυγχρονισμός υποδομών καθαριότητας: Ενισχύσαμε τις υποδομές καθαριότητας με 19 νέα οχήματα, απορριμματοφόρα και μηχανήματα, εκ των οποίων τα 5 αφορούν την πολιτική προστασία.

  Επίσης ενισχύσαμε την ανακύκλωση με 20 πολυκέντρα – γωνιές ανακύκλωσης, 20 συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και 3 νέα καφέ απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων.

  Οικονομική Κατάσταση: Παρά την πολυεπίπεδη κρίση καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερά ή και να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τους δημότες μας. Επίσης καταφέραμε να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας με νοικοκύρεμα κι έτσι ο Δήμος μας παραμένει οικονομικά εύρωστος.

  Αθλητισμός: Πραγματοποιήσαμε σημαντικά έργα σε όλα τα γήπεδά μας ενώ δημιουργήσαμε κουλουάρ στίβου σε δύο δημοτικά στάδια στο Διόνυσο και τη Δροσιά. Σχεδιάσαμε επίσης τη δημιουργία περιπατητικών – ποδηλατικών διαδρομών περίπου 200 χλμ. για όλους τους δημότες μας.

  Οργάνωση – Κοινωνική Προστασία – Πολιτισμός – Φιλοζωία: Είναι σε εξέλιξη η αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών που ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών μας, προσελκύοντας νέο προσωπικό με αυξημένα προσόντα.

  Επίσης κάναμε σημαντικά βήματα στον τομέα της ψηφιοποίησης, με νέες ψηφιακές εφαρμογές ηλεκτρονικών πληρωμών και ηλεκτρονικών αιτήσεων.

  Στην κοινωνική μέριμνα ιδρύσαμε ΚΕΠ Υγείας, Ιατρείο Διαχείρισης Τραύματος και ενισχύσαμε την Κοινωνική Ιματιοθήκη.

  Στον Πολιτισμό αναβαθμίσαμε τα Μικρά και τα μεγάλα «Διονύσια» και ιδρύσαμε Δημοτική Φιλαρμονική.

  Στον τομέα της Φιλοζωίας ενισχύσαμε σημαντικά τις παροχές προς τα αδέσποτα. Γι’ αυτό μάλιστα ο Δήμος μας βραβεύθηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία.

  Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας - Δήμος Διονύσου

  Έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα με τους λογαριασμούς ύδρευσης, και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν να σταλούν λογαριασμοί για μεγάλο διάστημα. Ποιες είναι οι μελέτες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα και πώς σκοπεύετε να το λύσετε άμεσα;

  Κ: Το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς, το παραλάβαμε το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση που για διάφορους λόγους είχε καθυστερήσει να αποστείλει τους λογαριασμούς. Είναι ένα δομικό πρόβλημα το οποίο θα λυθεί οριστικά με τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα που τοποθετούμε σε όλο το Δήμο μαζί και με το σύστημα τηλελέγχου – τηλεμετρίας. Με τα νέα αυτά σύγχρονα εργαλεία και συστήματα που προωθούμε, θα είναι πολύ εύκολες και κυρίως αξιόπιστες οι μετρήσεις της κατανάλωσης. Έτσι κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση από το κινητό του όχι μόνο στην κατανάλωση αλλά και σε μία σειρά από χρήσιμα δεδομένα. Λέω λοιπόν στους πολίτες ότι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται αλλά να κάνουν λίγη υπομονή. Οι σημερινές καθυστερήσεις οφείλονται στη μεταβατική περίοδο, λόγω της μετάπτωσης από τα παλιά συμβατικά υδρόμετρα στα νέα «έξυπνα» ψηφιακά υδρομετρα. Σύντομα η κατάσταση με τους λογαριασμούς ύδρευσης θα ομαλοποιηθεί πλήρως.

   

  Η δημοτική ενότητα Αγίου Στεφάνου, που είναι και η μεγαλύτερη, δεν έδωσε μεγάλη στήριξη στην παράταξη σας στον πρώτο γύρω, όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Γιατί πιστεύετε ότι έγινε αυτό και πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Έχετε δρομολογήσει σειρά νέων και σημαντικών έργων που θα υλοποιηθούν άμεσα, όπως η αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας του πρώην Δήμου Αγ. Στεφάνου για χώρους, άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής, όπως και την ανάπλαση διαφόρων πλατειών;

  Κ: Αξιολογούμε και αναλύουμε ασφαλώς το εκλογικό αποτέλεσμα και μας απασχολεί. Ο Άγιος Στέφανος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό και χρόνιο χωροταξικό – πολεοδομικό – ρυμοτομικό ζήτημα, εξαιτίας και του προβλήματος των ορίων οικισμών. Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Άνοιξη. Θα σας πω όμως, ότι εμείς είμαστε αυτοί που προχωρήσαμε με το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του ΤΥΠΕΤ και εξασφαλίσαμε, μετά από πολλά χρόνια άγονων προσπαθειών, την αναγκαία χρηματοδότηση για να γίνει Πολιτιστικό Πολυκέντρο. Επίσης εμείς είμαστε αυτοί που εντάξαμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τη μελέτη για την ανάπλαση του Αγίου Στεφάνου, πάνω και κάτω από τις γραμμές του ΟΣΕ, έτσι ώστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την εικόνα του Δήμου μας. Εμείς ακόμα είμαστε αυτοί που θα λύσουμε το θέμα των ορίων της πόλης με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια. Ήδη υπάρχει μελετητής που έχει οριστεί προσωρινός ανάδοχος και είμαστε εδώ και μήνες σε τεχνικές συναντήσεις μαζί του. Θα έχετε δει επίσης τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, μετά από πολλά χρόνια, και τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις βελτιώνουν σταδιακά και ομορφαίνουν την πρωτεύουσα του Δήμου μας. Έχουμε βέβαια ακόμα πολλά ακόμη να κάνουμε για τον Άγιο Στέφανο. Επίσης, σε ότι αφορά τη δημοτική περιουσία στην οποία αναφερθήκατε, εμείς είμαστε αυτοί που με διοικητικά και ένδικα μέσα προσπαθούμε να την κατοχυρώσουμε, όταν άλλοι δεν έκαναν τίποτα για να την διασφαλίσουν. Και να ξεκαθαρίσω κάτι, απέναντι σ όσους διατείνονται ότι τάχα νοιάζονται περισσότερο από εμένα για τον Άγιο Στέφανο, λόγω εντοπιότητας. Εγώ νοιάζομαι περισσότερο για τον Άγιο Στέφανο από αυτούς, όπως παράλληλα νοιάζομαι για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Είμαι Δήμαρχος όλων των δημοτών ανεξάρτητα από περιοχές. Εγώ και η ομάδα μου είμαστε αυτοί που εντάξαμε το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων του Αγίου Στεφάνου, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η πολιτική αντίπαλός μου κα. Μαίχόσογλου καταψήφισε μαζί με τον πρώην Δήμαρχο την αγορά οικοπέδου απαραίτητου για την αποχέτευση. Οι πολίτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.

   

  Ποιο είναι το σχέδιο σας για την στήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας;

  Κ: Να πω εδώ ότι έχουμε μια άριστη συνεργασία με τον Εμπορικό & Επαγγελματικό Σύλλογο Διονύσου, γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι οι τοπικές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας. Ήδη στην παρούσα θητεία έχουμε ενισχύσει τη συνεργασία μας με κοινές εκδηλώσεις και συναντήσεις, μέσα σε πνεύμα συναντίληψης. Πολύ καλή συνεργασία έχουμε επίσης και με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής (ΣΕΒΑ). Στο πρόγραμμά μας έχουμε ήδη κάποιες προτάσεις που θα υλοποιήσουμε εφόσον επανεκλεγούμε, όπως:

  • Οργάνωση ειδικής υπηρεσίας του Δήμου, για την υποστήριξη των δημοτών στην εξεύρεση εργασίας.
  • Μείωση δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Εκπτωτικής Κάρτας Εθελοντών, της Εκπτωτικής Κοινωνικής Κάρτας και της Εκπτωτικής Κάρτα Νέων, που προωθείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.
  • Στοχευμένες δράσεις – πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ. – για την υποστήριξη της εμπορικής κίνησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
  • Αξιοποίηση των δομών του Δήμου για την παροχή πληροφόρησης:

  – Σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα, σε τομείς στους οποίους ο Δήμος έχει έλλειψη.
  – Στις τοπικές επιχειρήσεις, γύρω από θέματα επιχορηγήσεων, ανταγωνισμού, νομοθεσίας κ.λπ.

   

  Οι δημότες αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα στην καθημερινότητά τους. Πώς σκοπεύει η παράταξή σας να προσφέρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματά τους, εφόσον είστε η νέα Δημοτική Αρχή;

  Κ: Η καθημερινότητα όπως και τα απορρίμματα είναι πράγματι ένα ζήτημα στο οποίο έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Σας ανέφερα πριν τους άξονες και τα έργα που ήδη υλοποιούμε. Αρκετά από αυτά, όπως τα έργα ψηφιοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, η ενίσχυση του στόλου με νέα απορριμματοφόρα, οχήματα και μηχανήματα, τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα, το «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» αλλά και η καλύτερη οργάνωση του Δήμου μέσω του νέου ΟΕΥ, αποσκοπούν στην ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας. Η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες είναι το στοίχημα της επόμενης πενταετίας.

   

  Άλλο μεγάλο θέμα είναι και η ασφάλεια στον Δήμο. Οι δημότες δεν νιώθουν τόσοι ασφαλείς, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες. Με ποιους τρόπους μπορεί να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα , ώστε να νιώσουν οι πολίτες πιο ασφαλείς γενικά;

  Κ: Σας είπα πριν για το «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» που δημιουργήσαμε. Το ΚΕΛ πέρα από την πολιτική προστασία θα είναι χρήσιμο και για θέματα ασφάλειας. Για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών έχουμε δρομολογήσει την προμήθεια καμερών, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία του Δήμου για την αποφυγή βανδαλισμών. Επίσης έχουμε δημιουργήσει Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο αναζητεί λύσεις στο φαινόμενο της παραβατικότητας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς αλλά και το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

   

  Τέλος ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς όλους του δημότες του Δήμου Διονύσου;

  Κ: Τους λέω ότι στις εκλογές της Κυριακής στις 15 Οκτωβρίου (2023) κρίνεται το μέλλον του τόπου και το δικό τους, ανεξάρτητα από το ποια παράταξη ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Κρίνεται επίσης το μέλλον των παιδιών μας, της νέας γενιάς.

  Οι πολίτες θα πρέπει να σταθμίσουν και να αποφασίσουν:

  Ποιος  είναι αυτός που σήμερα έφερε έργα 127 εκατ. ευρώ μέσα σε μια πολύ δύσκολη θητεία, και ποιοι εκείνοι που βύθισαν το Δήμο στην ανυπαρξία μελετών και την ανυποληψία, σε μια μάλιστα απροβλημάτιστη πενταετία χωρίς κρίσεις;

  Ποια παράταξη έχει την πιο έμπειρη ομάδα για να διαχειριστεί με γνώση και υπευθυνότητα το σύνθετο πρόβλημα του χωροταξικού και των ορίων του Αγίου Στεφάνου και της Άνοιξης, και ποιοι εκείνοι που τα βάφτιζαν όλα με πορτοκαλί χρώμα; Για να χαϊδέψουν αυτιά, ενώ γνώριζαν ότι αυτό θα μας πάει πίσω;

  Ποιος Δήμαρχος πέτυχε την ένταξη της αποχέτευσης του Αγίου Στεφάνου και ποιοι (συμπεριλαμβανομένης της κας. Μαϊχόσογλου) την καταψήφισαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

  Ποιος Δήμαρχος ωρίμασε το αντιπλημμυρικό έργο της λεωφόρου Σταμάτας – Δροσιάς και ποια υποψήφια Δήμαρχος θέλησε να το ακυρώσει για το συμφέρον ενός οικοπεδούχου – ιδιοκτήτη μέσου μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, αήθεις επιθέσεις σε βάρος μου με πληρωμένες καταχωρήσεις;

  Ποιος Δήμαρχος είναι πάντα δίπλα στον κόσμο, στα εύκολα και τα δύσκολα, και ποιοι εκείνοι που εμφανίστηκαν τώρα, όντας απόντες επί χρόνια, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αλλά και τα προβλήματα των δημοτών;

  Την Κυριακή οι δημότες θα αποφασίσουν για όλα αυτά και είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν το καλύτερο για τους ίδιους και για το Δήμο μας.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ