Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

MSKMUN 2020 στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς: Παιδεία, Νιάτα και Αισιοδοξία στην Κηφισιά

MSKMUN αφίσα

Με νιάτα κι αισιοδοξία για το μέλλον, γέμισε το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου, 2020, ένα από τα πιο εμβληματικά κι ιστορικά κτήρια της Κηφισιάς, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», το οποίο ευγενικά παραχωρήθηκε στην «Άνοιξη της Ζωής», για την τελετή έναρξης του Συνεδρίου του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MSKMUN 2020).

Το συνέδριο οργανώνεται για δεύτερη χρονιά από 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

Οικοδεσπότες της βραδιάς μαθητές, η γυμνασιάρχης του ιστορικού σχολείου Σάντρα Δωροπούλου και οι καθηγητές , οι οποίοι υποδέχθηκαν τους 500 νέους και νέες από την χώρα μας και από άλλες 12 χώρες από 3 ηπείρους που συμμετέχουν στις τετραήμερες εργασίες του Συνεδρίου.

Η κα Δωροπούλου, ψυχή της όλης διοργάνωσης, άνοιξε την επίσημη τελετή ευχαριστώντας από καρδιάς τον Δήμο Κηφισιάς για την υποστήριξη και τον Όμιλό Λάτση για τη φιλοξενία.

Τους αυριανούς πολίτες του κόσμου τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στο δημόσιο σχολείο του Δήμου Κηφισιάς και επεσήμανε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, καλωσόρισε τα παιδιά με τον λυρικό πατριωτισμό του Οδυσσέα Ελύτη: «Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». Μίλησε επίσης για την ιστορική Κηφισιά, την μικρασιατική Νέα Ερυθραία και την εξοχική Εκάλη. Κάλεσε τα παιδιά να αποκομίσουν όσο περισσότερα εφόδια μπορούν από την εξαιρετική αυτή εμπειρία που τους προσφέρεται αλλά και να αποκτήσουν νέους φίλους.

Με μελωδική όσμωση Ελλάδας καθώς η Κρητική λύρα κυριάρχησε, έκλεισε η αυλαία της έναρξης του συνεδρίου, το οποίο συνεχίζεται στο αμφιθέατρο και τις αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο τ. Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς Παντελής Παπανικολόπουλος, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Χρήστος Πτερούντιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Παντελεάκης, Λίλα Παπαδημητρίου, Γιώργος Σκορδίλης, καθώς επίσης εκπρόσωποι του επιστημονικού και εκπαιδευτικού χώρου.