Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς: Διάλεξη με θέμα «Θεατρικές πινελιές για τον Ιωάννη Καποδίστρια: Γ. Θεοτοκάς – Ν. Καζαντζάκης – Θ. Φραγκόπουλος»

  Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

  H Σοφία Μωραΐτη, ∆ρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, τ. καθηγήτρια στο ∆.Ξ Γ. ΕΚΠΑ και στo Ε.Κ.∆.∆., Γεν. Γραμματέας της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, παρουσίασε στο Ελε;yθερo Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς το θέμα: «Θεατρικές πινελιές για τον Ιωάννη Καποδίστρια: Γ. Θεοτοκάς – Ν. Καζαντζάκης – Θ. Φραγκόπουλος».

  Λίγα λόγια σχετικά με το θέμα από την ίδια:
  «Τρεις γνωστοί θεατρικοί συγγραφείς, τρεις σημαντικοί Έλληνες λογοτέχνες Γιώργος Θεοτοκάς, Νίκος Καζαντζάκης και Θεόφιλος Φραγκόπουλος παρουσιάζουν τις δικές τους θεατρικές δημιουργίες, τοποθετήσεις και απόψεις για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο πολιτικό που θυσίασε την περιουσία του, την λαμπρή του σταδιοδρομία στο εξωτερικό και τέλος την ζωή του για το όραμά του, την Ελλάδα»!

  Σας υπενθυμίζουμε και την προηγούμενη βιντεοσκοπημένη ομιλία της κ. Σοφίας Μωραϊτη: «Ιωάννης Καποδίστριας και Πολιτιστική Διπλωματία».

  Από την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς

  Η Υπεύθυνη για το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  Μαρία – Χριστίνα ΤΣΙΑΜΑ
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ