Σάββατο 25 Μαΐου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς: Διάλεξη με θέμα «Γεώργιος Δροσίνης, πνευματικός άνθρωπος και συνειδητός πολίτης, ποιητής της φύσης και της ομορφιάς»

  Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

  Η ΖΩΗ ΞΑΡΛΗ Νομικός, Μεταφράστρια, Ερευνήτρια παρουσιάζει στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Κηφισιάς το θέμα: «Γεώργιος Δροσίνης, πνευματικός άνθρωπος και συνειδητός πολίτης, ποιητής της φύσης και της ομορφιάς».

  Από τον Κύκλο Μαθημάτων που επιμελείται η Λία ΒΑΛΑΤΑ – ΤΣΙΑΜΑ, Φιλόλογος, Ερευνήτρια, Μ.Α. Παν/μίου Indianapolis, «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ».

  Λίγα λόγια από την ομιλήτρια για θέμα:

  «Οι καταβολές, η ζωή, το έργο, το ήθος του. Ποιητής και πεζογράφος, δέν περιορίστηκε στα γράμματα, αλλά βίωσε την εποχή του σε όλο της το φάσμα. Άνθρωπος της σκέψης και της πράξης, άνθρωπος με όραμα για την Ελλάδα, ανέπτυξε ευρύτατη κοινωνική δράση, ενώ δημιούργησε θεσμούς που σήμερα θεωρούνται αυτονόητοι: από τεχνικές σχολές μέχρι την Ακαδημία Αθηνών».

  Από την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς

  Υπεύθυνη για το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  Μαρία – Χριστίνα ΤΣΙΑΜΑ
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ