Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 στη Σταμάτα

  μεγάλη πυρκαγιά Σταμάτα

  Η μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε στην περιοχή της Σταμάτας τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, τέθηκε τελικά σε έλεγχο νωρίς το απόγευμα.

  Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επίγεια και εναέρια μέσα, της Αστυνομίας, των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και γειτονικών περιοχών, των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος καθώς και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών  του Δήμου Διονύσου, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων,  η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά και αποφεύχθηκε η επέκτασή της. Επίσης, παρά το γεγονός ότι απειλήθηκαν σπίτια δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές.

  Ο Δήμος Διονύσου φρόντισε από την πρώτη στιγμή την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών, μέσω έκτακτης ενημέρωσης, ενώ διέθεσε και πούλμαν της Δημοτικής Συγκοινωνίας για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης πολιτών από το σημείο της φωτιάς. Επίσης διανεμήθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου, με τη συνδρομή και εθελοντών, εμφιαλωμένα νερά και ισοτονικά στους Πυροσβέστες που επιχειρούσαν και επιστρατεύτηκαν κλουβιά για την απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων που κινδύνεψαν από την πυρκαγιά.

  Για τις επόμενες ώρες θα υπάρξει αυξημένη επιφυλακή στα σημεία της πυρκαγιάς λόγω του φόβου των αναζωπυρώσεων.

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε:

  «Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς και αποφύγαμε τα χειρότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέδραμαν: Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου, Αντιδημάρχους και αιρετούς. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προστασία της περιοχής μας και των συμπολιτών μας».
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ