Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς με πλήθος έργων για το 2023

  Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 Δήμου Κηφισιάς

  Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται 22 νέα έργα, 56 συνεχιζόμενα, 17 χρηματοδοτούμενα, 22 νέες μελέτες και 12 συνεχιζόμενες.

  Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς σταδιακά και βαθμιαία έφτασε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης, αυτοδύναμης εκπόνησης μελετών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο και παράλληλα έλεγχο της διαδικασίας και της ποιότητας των έργων. Τη δεύτερη δημοτική περίοδο ο ετήσιος αριθμός δημοπρατήσεων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα χάρη στην εργατικότητα και το φιλότιμο των εργαζομένων, της Διευθύντριας, των Προϊσταμένων και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μακρή.

  Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε επίσης στους στόχους  για το 2023:

  1. Νέα προγραμματική σύμβαση για το μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Κάτω Κηφισιά. Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η έγκρισή του.

  2. Παράδοση- ολοκλήρωση των δύο ιστορικών σχολείων σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

  3. Παράδοση- ολοκλήρωση  του αθλητικού χώρου πίστας skateboard και BΜΧ . Το έργο έχει δημοπρατηθεί και ήδη έχει αναδειχθεί εργολάβος.

  4. Παράδοση- ολοκλήρωση  της Πλατείας Αδαμών. Το έργο δημοπρατείται τον προσεχή μήνα.

  5. Ολοκλήρωση της κατασκευή του 6ου περιμετρικού διαδρόμου στο Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς, όπου οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Θέλουμε Ζηρίνειο χωρίς αποκλεισμούς και για όλα τα αθλήματα.

  6. Δημοπράτηση των τριών προπονητηρίων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη

  7. Δημιουργία στίβου στην ΧΑΝ

  8. Ολοκλήρωση επισκευών στο ΔΑΚ Πολιτείας

  9. Αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου. Επίσπευση της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης, σε επίπεδο οριστικής μελέτης, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, που έχει ήδη εγκριθεί. Τα αποτελέσματά της θα οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας αντιπλημμυρικό έργο για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων που εντοπίζονται σε τέσσερις λεκάνες απορροής για όλο το Δήμο. Η μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου της περιοχής Μορτερό βρίσκεται σε επεξεργασία στο ΣτΕ, ενώ γίνονται προσπάθειες και για αντιπλημμυρικό έργο στη οδό Δήμητρος στη Νέα Ερυθραία.

  10. Σημαντικές είναι οι εντάξεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Έργα χρηματοδοτούμενα πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στον Δήμο μας.

  Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλέξιος Μακρής ευχαρίστησε το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κηφισιάς για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος αλλά και τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας που βοήθησαν στην υλοποίηση των στόχων και των έργων. «Πετύχαμε πολλά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στους 327 Δήμους της χώρας δημοπρατήθηκαν 517 έργα το 2021. Ο Δήμος Κηφισιάς δημοπράτησε 32, ποσοστό 8,3% πανελληνίως. Είναι πραγματικά πολύ υψηλό ποσοστό».

  Την παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Ελένη Γιαννιτσοπούλου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε:

  • Μεγάλα έργα καθημερινότητας:

  Μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης

  δύο έργα διανοίξεων δόμων

  δύο  έργα κατασκευής πεζοδρομίων

  δύο έργα κατασκευής και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού

  έργα μικρότερης κλίμακας, όπως κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής, επισκευής λακουβών κ.α.

  • Έργα αναπλάσεων:

  1. Ανάπλαση με βιοκλιματικό σχεδιασμό: Παναγίτσα Κηφισιάς, Πλατεία πάνω από το Πάρκινγκ Πλατάνου και Πλατεία Μικράς Ασίας (στο εμπορικό κέντρο Νέας Ερυθραίας)

  2. Ανάπλαση στην Περιοχή Γράμμου Φοίνικα (χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο)

  3. Διαμόρφωση πλατείας Αδαμών καθώς και νησίδας της οδού Ρόδων στην Εκάλη (χρηματοδοτούμενα από το Πράσινο Ταμείο)

  • Αναβαθμίσεις- συντηρήσεις σχολικών κτηρίων

  1. εργολαβία συντήρησης (σε εξέλιξη)

  2.  έργο ενεργειακής αναβάθμισης (με θερμοπροσόψεις, αντικατάσταση κουφωμάτων και  συστημάτων θέρμανσης). Εκτελείται με χρηματοδότηση.

  Νέο έργο υλοποίησης μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Φιλόδημος, α δημοπρατηθθεί με βάση μελέτη, επίσης χρηματοδοτούμενη, που είναι σε εξέλιξη

  Τέλος ένα νέο έργο προβλεπόμενο στο Τεχνικό Πρόγραμμα που σχετίζεται με την εξοικονόμηση ενέργειας αφορά ενεργειακές αναβαθμίσεις σε δημοτικά κτήρια.

  Επί του Τεχνικού Προγράμματος του 2023 τοποθετήθηκαν Δημοτικές Παρατάξεις οι οποίες εξέφρασαν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ