Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Το πρόγραμμα λειτουργίας της βιβλιοθήκης του Δήμου Διονύσου για το μήνα Μάιο

  Δήμος Διονύσου

  Σας γνωστοποιούμε το πρόγραμμα λειτουργίας της βιβλιοθήκης του Δήμου Διονύσου για το μήνα Μάιο. Η Βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη του Πάσχα.

  Παρουσιάσεις βιβλίων:

  • Κυριακή 12 Μαΐου, 11:30: Παρουσίαση του βιβλίου «Ανάλεκτα» του ιστορικού και ποιητή Βασίλη Γεωργιάδη.
  • Κυριακή 19 Μαΐου, 11:30: Παρουσίαση του βιβλίου «Η διαχείριση της ποιότητας στην κατασκευή ναών και θεάτρων στην Αρχαία Ελλάδα» του Δρ Αθανάσιου Φροντιστή.

  Συνημμένες οι προσκλήσεις και για τις δύο παρουσιάσεις. Παιδικά προγράμματα:

  • «Ώρα Παραμυθιού» ανάγνωση παιδικού βιβλίου και δραστηριότητα για παιδιά 4-7 χρονών. (μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα) Με μια μεγάλη ομάδα παιδαγωγών, καλλιτεχνών, εθελοντών εκ’ περιτροπής. Κάθε Τετάρτη 2 τμήματα: 5:00μμ-5:45μμ & 6:00μμ-6:45μμ (Από Τετάρτη 15 Μαΐου)
  • »Storytime in English» ανάγνωση παιδικού βιβλίου στα αγγλικά και δραστηριότητα για παιδιά 4-8 χρονών. (Μέχρι 15 παιδιά) Με ομάδα αγγλόφωνων εθελοντών εκ’ περιτροπής.

  Κάθε Σάββατο 10:30πμ-11:30πμ (Από Σάββατο 18 Μαΐου):

  • «Εφηβική λέσχη ανάγνωσης» για εφήβους 11-14 χρονών. (Μέχρι 15 άτομα) Με την φιλόλογο και δασκάλα Ελένη Γιωτσίδη. Το βιβλίο που θα συζητηθεί είναι το: «Καλοκαίρι στην πισίνα» του Βιλ Γκμέλινγκ, σε μετάφραση Πελαγίας Τσινάρη από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

  Σάββατο 11 Μαϊου, 4:00μμ-5:30μμ:

  • «Πρώτες αναγνώσεις στη Βιβλιοθήκη» για παιδάκια 2-3 χρονών με την μαμά ή τον μπαμπά. (Μέχρι 6 παιδάκια μαζί με τον κηδεμόνα τους) Με την οικονομολόγο και βρεφονηπιοκόμο Ιωάννα Ντούφα.

  Σάββατο 18 Μαΐου, 9:45πμ-10:15πμ:

  • «Καλλιτεχνικό εργαστήρι» για παιδιά & εφήβους 10-13 χρονών. Πειραματισμός με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες, ιδέες και τεχνικές. (Μέχρι 15 άτομα) Με την γραφίστρια Βίκυ Κωσταρά.

  Σάββατο 18 Μαΐου, 3:30μμ-5:00μμ:

  • «Σημειωματάρια Τέχνης» πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας για παιδιά 8-11 χρονών. (Μέχρι 15 παιδιά) Με την φιλόλογο και δασκάλα Ελένη Γιωτσίδη.

  Σάββατο 25  Μαΐου, 3:30μμ-5:00μμ με το «Σημειωματάριο Φωτογραφίας».  Αφιέρωμα στον Sebastiao Salgado.

  • «Επισκέψεις τάξεων σχολείων»: Ξενάγηση, ενημέρωση και πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Δευτέρα και Παρασκευή πρωί κατόπιν συνεννόησης.

  Προγράμματα ενηλίκων:

  • «Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου» Συναντήσεις και συζητήσεις βραβευμένων λογοτεχνικών έργων, Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Υπεύθυνη Λέσχης η φιλόλογος και συγγραφέας Αρετή Καράμπελα. Εισηγήτρια βιβλίων η συγγραφέας Ευγενία Μακαριάδη.

  Πέμπτη 16 Μαΐου, 5:30μμ-7:30μμ.

  Τα βιβλίο που θα συζητηθεί είναι: «Η ντροπή» της νομπελίστριας Ανί Ερνώ.

  • «Θεατρικές περιπλανήσεις» (Ιστορία Θεάτρου). Δίωρα «ταξίδια» στην ιστορία του Ελληνικού & παγκόσμιου Θεάτρου μέσα από τα κείμενα Ελλήνων και ξένων δραματουργών. Με τη σκηνοθέτιδα/πολιτισμολόγο Αφροδίτη Σφαιροπούλου.

  Πέμπτη 23 Μαΐου, 6:00μμ-8:00μμ:

  • «Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης» Από την προϊστορία μέχρι και τις μέρες μας, η διαδρομή της τέχνης σε όλες τις μορφές της. Με την εικαστικό, απόφοιτο της σχολής Καλών Τεχνών Μαίρη Αρνή.

  Πέμπτη 30 Μαΐου, 7μμ-8:30μμ:

  • «Ομάδα Θεατρικής Επιμορφωσης Βιβλιοθήκης». Υπεύθυνη ομάδας η σκηνοθέτις Αφροδίτη Σφαιροπούλου.

  Συναντήσεις ομάδας/πρόβες Παρασκευή 9:00μμ-11:00μμ στο Πολιτιστικό κέντρο Δροσιάς.

  Συμμετοχή στα προγράμματα με υποχρεωτική εγγραφή στο: vivliothikidionysou@dionysos.gr. Η εγγραφή στα προγράμματα ισχύει μόνο μετά από επιβεβαιωτική απάντηση από τη Βιβλιοθήκη. Με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και -όπου χρειαστεί- λίστα αναμονής. Τα προγράμματα, οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης είναι δωρεάν.

  Στη Βιβλιοθήκη μας συμμετέχουν δύο πολυπληθείς ομάδες εθελοντών, σταθερή ομάδα εξυπηρέτησης και ομάδα προγραμμάτων, προσφέροντας το χρόνο τους, τις γνώσεις και την πείρα τους πολύ γενναιόδωρα και με υπέροχα αποτελέσματα. Αν επιθυμείτε να μπείτε σε κάποια από τις ομάδες μας κάντε αίτηση στην επόμενη επίσκεψή σας.

  Το ωράριο μας για δανεισμό, επιστροφή βιβλίων και αναγνωστηρίου εξακολουθεί να είναι:

  • Δευτέρα: 5:30μμ-8:30μμ
  • Τρίτη: 11πμ-2μμ
  • Τετάρτη: 11πμ-2μμ
  • Πέμπτη: 11πμ-2μμ
  • Παρασκευή: 5:30μμ-8:30μμ

  Παρακαλούμε να μην αργείτε τις επιστροφές των βιβλίων που δανείζεστε. Υπενθυμίζουμε πως ο δανεισμός είναι για 1 μήνα με δικαίωμα ανανέωσης για έναν επιπλέον μήνα κατόπιν συνεννόησης. Πέραν αυτού θεωρούνται εκπρόθεσμα. Όσοι χρωστάτε βιβλία από καιρό, παρακαλούμε να τα επιστρέψετε άμεσα!

  Βοηθήστε με τη συνέπεια και τη συνεργασία σας το έργο της Βιβλιοθήκης! Διεύθυνση Βιβλιοθήκης: Πλαστήρα 50, Διόνυσος 145-76 (Τηλέφωνο: 213-2139935)

  e-mail: vivliothikidionysou@dionysos.gr και vivliothikidionysou@hotmail.com. Ηλεκτρονικός κατάλογος ανεύρεσης βιβλίων: dionysoslib.openabekt.gr. Facebook: Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου. Instagram: vivliothikidionysou
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ