Σάββατο 10 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Συνεχίζεται το έργο ανάπλασης του παραδοσιακού Κέντρου Κηφισιάς με οικολογικό ανάγλυφο οδόστρωμα

  έργο ανάπλασης του παραδοσιακού Κέντρου Κηφισιάς

  Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει το έργο ανάπλασης του παραδοσιακού Κέντρου Κηφισιάς με οικολογικό ανάγλυφο οδόστρωμα. 

  Είναι η τρίτη παρέμβαση που πραγματοποιείται σε διαφορετικά τμήματα του κέντρου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, με την πρωτοποριακή μέθοδο της έγχρωμης σταμπωτής ασφάλτου.

  Με την εν λόγω τεχνική υπάρχει η αισθητική των κυβολίθων στην επιφάνεια του οδοστρώματος ενώ επιπλέον χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα ενισχυμένης ασφάλτου. 

  Παράλληλα η επίστρωση με το ειδικό υλικό νανοκεραμικής τεχνολογίας, βοηθάει στην μόνωση του οδοστρώματος ώστε τους καλοκαιρινού μήνες να μην αποθηκεύει θερμότητα και ζεσταίνει το μικροκλίμα της περιοχής.

  Οι δρόμοι που θα γίνουν παρεμβάσεις αναπτύσσονται επί των οδών Κυριαζή & Λεβίδου μεταξύ των οδών Αλωνίων & Όθωνος. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με αποκλεισμούς τμημάτων οδών έως και 7/4/2023. 

  Το έργο ολοκληρώνεται σταδιακά καθώς η πρόοδός του εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα και την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το παραδοσιακό κέντρο θα διαθέτει ένα στέρεο καλαίσθητο οδόστρωμα που θα συμβάλλει στην γραφικότητα του τοπίου μαζί με την έντονη παρουσία πρασίνου, τα γνωστά εμπορικά καταστήματα, τα όμορφα καφέ- εστιατόρια και τα καλαίσθητα κτήρια.

  Σε τέσσερα στάδια θα πραγματοποιηθεί το έργο για διευκόλυνση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης με σταμπωτή έγχρωμη άσφαλτο στην οδό Κυριαζή έως Λεβίδου (από Αλωνίων έως πριν την είσοδο parking (Λεβίδου 3). Ακολουθεί το τμήμα από το parking (Λεβίδου 3) έως πριν την διασταύρωση με την οδό Παναγίτσας.

  Για τα χρονικά διαστήματα που θα γίνονται εργασίες σε συγκεκριμένα τμήματα θα υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες οι οποίες θα δίνουν εναλλακτικές διαδρομές. Το έργο πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη των Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κηφισιάς.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ