Παρασκευή 9 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Δήμο Κηφισιάς

  απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων - Δήμος Κηφισιάς

  Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων για τα αιτήματα και τις καταγραφές που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκ του νόμου διαδικασία. Από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί 43 οχήματα.

  Η διαδικασία απομάκρυνσης τους είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα και γίνεται κατ΄ εφαρμογή του Π.Δ 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α΄/5-3-2004). Συγκεκριμένα:

  • Ενημερώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου από τους επόπτες και τους πολίτες.

  • Καταγράφεται το όχημα και φωτογραφίζεται σε  διαφορετικές ημερομηνίες σε διάστημα 90 ημερών.

  • Ακολούθως, τοποθετείται στο αυτοκίνητο ειδοποίηση απομάκρυνσης.

  • Εάν το όχημα φέρει πινακίδες ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης του με σχετική επιστολή. Η απομάκρυνση  οχημάτων χωρίς πινακίδες γίνεται μετά την πάροδο 45 ημερών (από την επικόλληση του σχετικού σήματος απομάκρυνσης) .

  Στο πλαίσιο της δράσης για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον τηλέφωνο 210-6206677 ή να στέλνουν ηλεκτρονικό αίτημα στο Γραφείο Δημότη εδώ.

  Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της αισθητικής, καθαριότητας και υγιεινής του Δήμου μας. Τα οχήματα που απομακρύνονται οδηγούνται προς ανακύκλωση βάση του Π.Δ.116/2004.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ