Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Συνάντηση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για θεματά σχετικα με τον ΟΣΕ και τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

  συνάντηση Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη - Αν.Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

  Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα είχε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανου Κριεμάδη.

  Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να επιδώσει στον Υπουργό το Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, το οποίο εκφράζει την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου για την επίλυση μίας σειράς ζητημάτων σε σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση του Σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο.

  Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι συντάσσεται απόλυτα με το περιεχόμενο του ψηφίσματος κι ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη, για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν, όπως είναι μεταξύ άλλων η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας στα Δίφρακτα του ΟΣΕ, ο εξωραϊσμός των χώρων του Σταθμού, καθώς και η έγκριση και υλοποίηση, μεσοπρόθεσμα, του έργου υπογειοποίησης των γραμμών του τρένου.

  Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αφορούν στο Δήμο Διονύσου.

  Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό:

  • Αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η έναρξη του έργου αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στον Οικισμό Αναγέννησης Διονύσου καθώς και τις περιοχές Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας και Κρυονερίου (Πρόσκληση 1 «Αντώνης Τρίτσης»).

  • Αναμένεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η έναρξη του έργου κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο προβλέπει την κατασκευή διαδρόμων στίβου με συνθετικό τάπητα στα 2 ανοιχτά γήπεδα Δροσιάς και Διονύσου καθώς και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών για την αδειοδότηση των 3 ανοιχτών γηπέδων Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης και Διονύσου (πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ).

  • Αναμένεται η δημοπράτηση του έργου που προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Δήμου Διονύσου, συμπεριλαμβανομένων και των αντλιοστασίων (Πρόσκληση 3 «Αντώνης Τρίτσης»).

  • Αναμένεται η δημοπράτηση των έργων αστικών αναπλάσεων και συγκεκριμένα: η ανακατασκευή του εμβληματικού κτιρίου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Άγιο Στέφανο, το οποίο θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και η Βιοκλιματική Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων της Δροσιάς, με ανακατασκευές οδών, πλατειών και πεζοδρομίων (Πρόσκληση 6 «Αντώνης Τρίτσης»).

  • Επίσης αναμένεται η έγκριση της σύνταξης μελετών για τη βελτίωση της Λεωφόρου Μαραθώνος – Χελμού – Κρυονερίου, με σκοπό την επίλυση ενός δύσκολου και χρόνιου προβλήματος με δυσμενείς κυκλοφοριακές και άλλες επιπτώσεις, καθώς την ανάπλαση της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου (Πρόσκληση 9 «Αντώνης Τρίτσης»).

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, για τη σημαντική συμβολή και στήριξή του σε όλα τα αιτήματα που του έχει υποβάλλει, με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων αλλά και την αναβάθμιση του Δήμου προς όφελος των κατοίκων.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ