Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Σημαντικό βήμα στη διαχείριση αποβλήτων με 15 «πράσινες» Γωνιές και 3 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης στο Δήμο Διονύσου

  διαχείριση αποβλήτων με 15 «πράσινες» Γωνιές και 3 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης στο Δήμο Διονύσου

  Σε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των αποβλήτων προχωρά ο Δήμος Διονύσου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού προηγήθηκαν αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύντομα θα τοποθετηθούν οι πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης (14 Γωνιές + 1 έξυπνη Νησίδα) σε διάφορα σημεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και 3  Πολυκέντρα Ανακύκλωσης στον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη και το Διόνυσο, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

  Στην παρούσα φάση έχουν επιλεγεί και χωροθετηθεί 30 σημεία, στα οποία θα μπουν σταδιακά Γωνιές Ανακύκλωσης, ενώ έχει δοθεί η δυνατότητα τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων να υποδείξουν – προτείνουν και άλλα σημεία στο μέλλον.

   Συγκεκριμένα για το Δήμο Διονύσου προβλέπεται η παράδοση – εγκατάσταση 15 Γωνιών Ανακύκλωσης ως εξής:

  • Πέντε (5) συστήματα υπόγειας- ημιυπόγειας αποθήκευσης 4 ρευμάτων
  • Τέσσερα (4) συστήματα 5 ρευμάτων
  • Τρία (3) συστήματα 6 ρευμάτων
  • Δύο (2) κιόσκια ανακύκλωσης
  • Μία (1) έξυπνη νησίδα

  Τα τρία Πολυκέντρα Ανακύκλωσης προβλέπεται να εγκατασταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στον Άγιο Στέφανο (Δημοτικό Πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Παλαμά), την Άνοιξη (επί της Λ. Μαραθώνος μεταξύ των οδών Πλαστήρα και Δημοκρατίας) και το Διόνυσο (στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου ποδοσφαίρου).

  Η συγκεκριμένη δράση συνιστά ένα έργο πνοής που σχετίζεται άμεσα με την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος καθώς και την  προώθηση της ανακύκλωσης ως καθημερινή συνήθεια και πρακτική των πολιτών. Επίσης, μέσω της επέκτασης της ανακύκλωσης ο Δήμος μπορεί να  εξοικονομεί χρήματα από τις εισφορές στον ΕΔΣΝΑ, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 5 έως και 25%.

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

  «Ο Δήμος Διονύσου κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα σε σχέση με την ανακύκλωση. Σε στενή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών Γιάννη Φωτάκη και τους Προέδρους των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, έχουμε ήδη προβεί στη χωροθέτηση των σημείων εκείνων, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να εγκατασταθούν οι πρώτες 15 Γωνιές Ανακύκλωσης, σε σύνολο 30 που προβλέπονται στην προγραμματική  σύμβαση  με τον ΕΔΣΝΑ. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν και 3 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης των 30 τ.μ. περίπου, σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη και Διόνυσο. Μαζί με τους συμπολίτες μας προωθούμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την ανακύκλωση, προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα έργα κοινής ωφέλειας στο Δήμο μας».
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ