Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Σχεδιασμός κοινής ποδηλατικής διαδρομής ανάμεσα στους Δήμους Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Κηφισιάς

  Σχεδιασμός κοινής ποδηλατικής διαδρομής

  Στον σχεδιασμό κοινής ποδηλατικής διαδρομής συμφώνησαν οι Δήμαρχοι Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

  Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης βρέθηκε ο Δήμαρχος  Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στις 8/6 όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αθανάσιος Βλαστός, οι Δήμαρχοι Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, και Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, με θέμα τη δημιουργία μιας κοινής ποδηλατικής διαδρομής.

  Η διαδρομή αυτή θα είναι ανάμεσα στους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Κηφισιάς, η οποία μάλιστα να συνδεθεί με την προβλεπόμενη διαδρομή, που θα ξεκινά από το Γκάζι. Στον Δήμο μας θα καταλήγει επί της οδού Αχαρνών στη κάτω είσοδο του τρένου.

  Όπως διαπιστώθηκε από τις τοποθετήσεις του κ. Βλαστού και του κ. Μπακογιάννη υπάρχουν όλα τα δεδομένα και διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, ενώ δεσμεύτηκαν να συνδράμουν στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του έργου.

  Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των όμορων δήμων και εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να διαμορφώσουν μια κοινή ποδηλατική διαδρομή, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

  Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αναπτυγμένο μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2 χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους. Έχουν πραγματοποιηθεί επισκευές σημείων του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της Κηφισιάς και σύντομα θα ξεκινήσουν και νέα έργα επισκευών του υφιστάμενου δικτύου.

  Στον Δήμο μας εντάσσουμε το έργο της Κοινής Ποδηλατικής Διαδρομής στον γενικότερο σχεδιασμό μας για την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Εφαρμόζουμε πολιτικές ενίσχυσης ήπιων μορφών μετακίνησης (πατίνια, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομους κ.α.) και υλοποιούμε αναπλάσεις όπως πάρκο αναψυχής Γράμμου Φοίνικα, πλατεία Αδαμών, πλατεία Μικρασιατών κ.α.) σε σημεία του Δήμου μας.

   
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ