Παρασκευή 24 Μαΐου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής «Μια Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς» την Πέμπτη 16 Μαΐου στο Άλσος της Κηφισιάς

  Μια Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς

  Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής «Μια Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς», την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 19:30, στο Άλσος της Κηφισιάς.

  Θα ακολουθήσει περίπατος και ξενάγηση με τον Δήμαρχο και τους συντελεστές της εφαρμογής.

  Η ψηφιακή εφαρμογή «Μια Βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς» διασυνδέει γεωπονικά στοιχεία με αρχιτεκτονικά και ιστορικά – πολιτιστικά τοπόσημα. Αποτελείται από έναν ψυχογεωγραφικής έμπνευσης διαδραστικό χάρτη, χρήσιμες πληροφορίες, ηχητικές αφηγήσεις και παιχνιδοποίηση.

  Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες του Άλσους μπορούν στο κινητό τους τηλέφωνο:
  • Να περιηγηθούν στον ψηφιακό, διαδραστικό χάρτη του Άλσους της Κηφισιάς και να βρουν χρήσιμες πληροφορίες.
  • Να παίξουν ένα παιχνίδι γνώσεων και παρατήρησης κάνοντας μια βόλτα που διασυνδέει 24 χαρακτηριστικά σημεία – σταθμούς μέσα στο Άλσος (πρόκειται για ένα παιχνίδι που παρακινεί τους χρήστες να ανακαλύψουν και να μάθουν τα είδη δένδρων και τους θάμνους, καθώς και τις αρχιτεκτονικές και ιστορικές αναφορές των σημείων ενδιαφέροντος).
  • Να ακούσουν την ηχητική ξενάγηση με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για όλα τα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος με την επιμελημένη αφήγηση που έγραψε και ηχογράφησε ο αρχιτέκτων Πάνος Ραυτόπουλος (ενδείκνυται η χρήση ακουστικών).
  • Να σκανάρουν πενήντα (50) QR Codes, που βρίσκονται τοποθετημένα στους θάμνους και στα δέντρα του Άλσους για να γνωρίσουν οι χρήστες τα μυστικά της χλωρίδας του Άλσους, με την επιμέλεια της γεωπόνου Ελίνας Κατσίκα.

  Δείτε το βιντεάκι της εκδήλωσης με περισοτερες πληροφορίες παρακάτω.

  Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου εδώ.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ