Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς προσέφεραν μέρος των εσόδων του δρομικού αγώνα στο «Χαμόγελου του Παιδιού»

  Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς - «Χαμόγελου του Παιδιού»

  Τα ίχνη του… «Θηρίου» εξακολουθούν να αφήνουν το αποτύπωμά τους, με την κοινωνική πτυχή του σπουδαίου δρομικού αγώνα, που έγινε για πρώτη φορά στις 30/10/22. Ένας αγώνας που ένωσε δύο όμορους Δήμους τον Διόνυσο και την Κηφισιά, όπως τους ένωνε για χρόνια το «Θηρίο».

  Η Διοργάνωση που προσέλκυσε εκατοντάδες δρομείς είχε και φιλανθρωπικό σκοπό. Ο αγώνας άφησε τα κοινωνικά του ίχνη, με την παράδοση από τους Διοργανωτές, μέρους των εσόδων στον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, την Τετάρτη 22/3 στο Δημοτικό Κατάστημα Εκάλης.

  Μία συμβολική κίνηση, με έμφαση στην προσφορά και την αλληλεγγύη όπως είχαν τονίσει οι Δήμαρχοι Διονύσου και Κηφισιάς Γιάννης Καλαφατέλης και Γιώργος Θωμάκος, εμπνευστές του αγώνα «Τρέχουμε στα Ίχνη του Θηρίου».

  Στη λιτή εκδήλωση το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο (που δεν παρέστη λόγω της συμμετοχής του στην Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SPARCs ΗΟΡΙΖΟΝ 2020, στην Τσεχία), ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Παναγής Λουκάτος, ο Διοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο Γιάννης Σούμπασης.

  Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε από καρδιάς τους Διοργανωτές και αναφέρθηκε με θαυμασμό σ΄ αυτήν τη σπουδαία πρωτοβουλία.

  Το νέο ραντεβού της ιστορικής διαδρομής που γίνεται, στα «Ίχνη  του Θηρίου», του πρώτου ατμοκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, δίνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τους δρομείς να ακολουθούν πλέον την αντίθετη διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό την Κηφισιά, περνώντας μέσα από τις υπέροχες διαδρομές του Διονύσου.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ