Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ο Δήμος Διονύσου έκοψε σε εορταστική ατμόσφαιρα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2023

  Δήμος Διονύσου - Πρωτοχρονιάτικη πίτα 2023

  Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με τη μελωδική φωνή της γνωστής ερμηνεύτριας Λένας Αλκαίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Διονύσου για το 2023 ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου, παρουσία των υπαλλήλων του Δήμου,  Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα, Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, αιρετών και μελών της διοίκησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

  Την Πίτα έκοψε και ευλόγησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Ροδόπολης π.Ιωάννης, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά στους εργαζομένους, τους αιρετούς και τους πολίτες του Δήμου Διονύσου.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Διονύσου βράβευσε για την πολύτιμη μακρόχρονη προσφορά τους στο Δήμο 4 στελέχη που αποχωρούν και συγκεκριμένα τους κ.κ.: Φανουρία Μπουρτζόγλου, Ελένη Ζαφειροπούλου, Ελένη Τζιντζιλώνη και Γιώργο Τζαφέρη. Επίσης βράβευσε για την έμπρακτη και ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου Διονύσου τις τοπικές εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας (Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου, Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης, Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΔΚ Διονύσου και 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου).

  Ακολούθησε η κλήρωση των δώρων για τους εργαζομένους. H ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΜΚΕ του Θανάση Μαρτίνου προσέφερε 2 τηλεοράσεις και ένα tablet, η εταιρία ΠΙΛΤΣΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΗΜΙ ένα γυναικείο κόσμημα και το Ταξιδιωτικό Γραφείο TΙMOTHY’S FAMILY μία διανυκτέρευση για δύο άτομα στο Καρπενήσι.

  Όλοι οι εργαζόμενοι και προσκεκλημένοι δοκίμασαν το μπουφέ που ήταν χορηγία της εταιρίας «Γευσήνους» και διασκέδασαν με τη συνοδεία της εκπληκτικής Λένας Αλκαίου και της ορχήστρας της.

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης από την πλευρά του ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και εκφώνησε χαιρετισμό, στέλνοντας το μήνυμά του για το 2023 προς τους εργαζομένους και τα μέλη της διοίκησης:

  «Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Να σας καλωσορίσω όλες και όλους στη σημερινή εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίτας του Δήμου μας, και να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συμμετοχή σας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη και σίγουρα μας είχε λείψει.

  Μετά από τρία ιδιαίτερα και δύσκολα χρόνια με πανδημία και φυσικές καταστροφές, βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί, με φυσική παρουσία αυτή τη φορά, για να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά. Με την ελπίδα και αισιοδοξία ότι το 2023 θα είναι μία καλύτερη χρονιά τόσο για το Δήμο μας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για τούς εργαζομένους, τους αιρετούς και βέβαια τους δημότες μας.

  Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να παραμείνουμε όρθιοι και δημιουργικοί. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για το πολύτιμο έργο και την προσφορά σας καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Τα στελέχη και τους υπαλλήλους όλων  των υπηρεσιών. Στο περιβάλλον και την καθαριότητα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση του πολίτη, τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, όλες ανεξαιρέτως τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα που βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή για να πάει μπροστά ο Δήμος μας.

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Είχα πει το 2019 ότι η σκληρή δουλειά όλων μας αρχίζει σιγά σιγά να αποδίδει καρπούς. Σήμερα λοιπόν η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, καθώς έχουμε σημειώσει πρόοδο σε όλους σχεδόν τους τομείς.

  Για πρώτη φορά δρομολογήσαμε τον εκσυγχρονισμό του  στόλου του Δήμου μας με 18 νέα οχήματα και μηχανήματα, κάτι που θα ενισχύσει το επόμενο χρονικό διάστημα την προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την καθαριότητα αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη.

  Παράλληλα έχουμε βάλει σταθερές βάσεις για τη βελτίωση των ελλιπών υποδομών του Δήμου μας, έχοντας ήδη εξασφαλίσει 80 περίπου εκατομμύρια ευρώ για έργα και μελέτες από κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Σε αυτή την επιτυχία συνέβαλαν τόσο οι συνεργάτες μου αντιδήμαρχοι και αιρετοί όσο βέβαια και όλοι εσείς  που εργαστήκατε σκληρά, πολλές φορές ακόμη και πέρα από το ωράριό σας, προκειμένου να μπορέσουμε να λάβουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις.

  Παράλληλα κάναμε αρκετά βήματα στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, στην προσπάθειά μας να μετατρέψουμε σταδιακά το Δήμο μας σε ένα Ψηφιακό και σύγχρονο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαθέσιμες όλο το 24ωρο.

  Ακόμη θα αναφερθώ στον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών που συντάξαμε, που ήταν ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων αλλά και των δύο συλλόγων εργαζομένων που σας εκπροσωπούν. Μέσα από το νέο ΟΕΥ θα μπορέσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να επιλύσουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης και να προσλάβουμε νέο προσωπικό με κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, το οποίο θα μπορέσει να στελεχώσει τις νέες θέσεις και να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας.

  Τέλος να κάνω και μία αναφορά στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων μέσω των συλλόγων.  Να είστε βέβαιοι ότι η δική μας δημοτική αρχή έχει ξεκάθαρη στόχευση και δεν παίζει παιχνίδια στην πλάτη σας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού αρκετά δίκαια αιτήματα που μας έχουν υποβληθεί και έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι είμαστε ειλικρινείς και νοιαζόμαστε για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων μας.

  Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί δεν έλειψαν βέβαια και ορισμένες άβολες στιγμές. Μπορεί κι εγώ πάνω στην πίεση της καθημερινότητας, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες, να ήμουν κάποιες φορές λίγο πιο απαιτητικός απέναντί σας. Συμβαίνουν όμως αυτά ακόμη και ανάμεσα στις οικογένειες. Και ο Δήμος Διονύσου είναι η οικογένειά σας, η οικογένειά μας!

  Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακόμη πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά με τη δική σας στήριξη και βοήθεια θα τα καταφέρουμε. Είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί, για τους συμπολίτες μας αλλά κι εμάς τους ίδιους, για να νιώσουμε περήφανοι που συμβάλαμε στη βελτίωση του Δήμου μας.  Όλοι μαζί, ανεξάρτητα από τη θέση και το ρόλο που έχει ο καθένας, εργαζόμαστε και νοιαζόμαστε καθημερινά για το Δήμο και τους συμπολίτες μας. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα και ο στόχος μας για τη νέα χρονιά: η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

  Δεν έχω σκοπό να μακρηγορήσω και να σας κουράσω. Σήμερα είναι ημέρα για ευχές, βραβεύσεις εργαζομένων και συλλόγων αλλά και δώρα για όσους τυχερούς κληρωθούν. Εγώ θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου το 2023 να φέρει σ’εσάς και τις  οικογένειές σας υγεία, ευτυχία και πάρα πολλές όμορφες στιγμές. Επίσης να εκπληρώσετε όλους τους στόχους που έχετε βάλει.

  Τέλος, εύχομαι για το Δήμο μας η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και ανέφελη.

  Σας ευχαριστώ πολύ».
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ