Σάββατο 25 Μαΐου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Η Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

  Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου - συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

  Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Τραϊφόρος, συμμετείχαν την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στην οποία προήδρευσε – αναπληρώνοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά, η Αντιπεριφερειάρχης, Βίκυ Καβαλλάρη.

  Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν προτάσεις και καταγράφηκαν προβληματισμοί. Τόσο η Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Διονύσου παρουσίασαν πλάνο προετοιμασίας αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.

  Παράλληλα, τέθηκε το θέμα του άμεσου καθαρισμού της βλάστησης πλευρικά των οδών στο Δήμο Διονύσου που ανήκουν στην ευθύνη Περιφέρειας, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

  Επισημάνθηκε δε το φλέγον θέμα της αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων, όπου διεξάγεται μετ’ εμποδίων λόγω του γεγονότος οτι σχετικός διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από την απελθούσα Δημοτική Αρχή με τέτοιο τρόπο που επέτρεψε συνεχείς ενστάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει τελεσφορήσει έως σήμερα.

  Εν τούτοις, η Δημοτική Αρχή προέβη τις τελευταίες ημέρες σε ενέργειες για την αποκομιδή των βιοαποδομήσιμων και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ