Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Έργα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Κηφισιάς

  βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Κηφισιάς

  Την ένταξη πρότασης του Δήμου Κηφισιάς, στο «Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας», με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

  Εξασφαλίστηκε κονδύλι ύψους 2.800.000 ευρώ  που θα διατεθεί για τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, καθώς δόθηκε προτεραιότητα σε πυρόπληκτες περιοχές.

  Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εκφράζει την ικανοποίηση του καθώς οι συντονισμένες ενέργειες  αιρετών και  στελεχών του Δήμου Κηφισιάς για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων εξασφάλισαν μία ακόμα υψηλή χρηματοδότηση προς όφελος του Δήμου και πολιτών του. Αυτή τη φορά εγκρίθηκαν έργα οδικής ασφάλειας ύψους 2.800.000 ευρώ που έρχονται να ενισχύσουν προγράμματα και παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον Δήμο μας προς αυτή την κατεύθυνση.

  Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα κινηθεί στους άξονες:

  1. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας: Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της οριζόντιας και κατακόρυφης ρυθμιστικής σήμανσης STOP, σε όλους τους δρόμους που διασταυρώνονται με τον παράδρομο της ΠΑΘΕ, σημεία όπου παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή παρέμβασης.

  2. Διευκόλυνση κυκλοφορίας πεζών και ΑμεΑ. Κατασκευή ραμπών ΑμεΑ, σε πολλά πεζοδρόμια κεντρικότερων δρόμων. Ενίσχυση της υπάρχουσας οριζόντια και κατακόρυφη προειδοποιητική σήμανσης μείωσης ταχύτητας πέριξ χώρων με αυξημένη κίνηση πεζών, γύρω από σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, παιδικές χαρές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλή μετακίνηση των πεζών από και προς τα σημεία ενδιαφέροντος.

  Δείτε όλα τα χρηματοδοτούμενα έργα στον Δήμο Κηφισιάς εδώ.

  Δείτε όλα τα έργα στον Δήμο Κηφισιάς εδώ.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ