Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Επιτυχημένη η σύμπραξη του Δήμου Διονύσου και του σχολείου «Ώθηση» για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων

  υιοθεσία αδέσποτων ζώων

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το project του σχολείου «Ώθηση» με τη σύμπραξη του Δήμου Διονύσου, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων.

  Ειδικότερα, την Παρασκευή 4/11 πραγματοποιήθηκε Ημέρα Υιοθεσίας στη δομή φιλοξενίας του Δήμου Διονύσου, στον Αυλώνα,  με βασικό σύνθημα «Όλοι Αξίζουν Ένα Σπίτι».

  Παράλληλα στα πλαίσια του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων οι μαθητές του τμήματος της Β’ Γυμνασίου του σχολείου δημιούργησαν εικονική ΜΚΟ (Petsavers) για την προστασία και την φροντίδα αδέσποτων. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με το Δήμο Διονύσου, το Τμήμα Φιλοζωίας και τη Σύμβουλο Φιλοζωίας τουυ Δήμου Μαρία Αντωνοπούλου.

  Το σενάριο της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης ήταν ότι οι μαθητές βρίσκουν ένα αδέσποτάκι δεμένο σε ένα δέντρο. Αμέσως το πηγαίνουν στον κτηνίατρο, το κάνουν μπάνιο και το φροντίζουν. Ακολουθεί η φιλοξενία του ζώου στην πανσιόν του Δήμου. Μετά κάποιοι ψάχνουν να βρουν ένα αδέσποτο ζώο για να το υιοθετήσουν, ανοίγοντας μία εφαρμογή για αδέσποτα. Στο τέλος βρίσκουν μέσω της εφαρμογής το ζώο  και το υιοθετούν.

  Δείτε το σχετικό βίντεο που γύρισαν οι μαθητές του σχολείου.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ