Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Επιτυχημένη η εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής στο Δήμο Διονύσου

  εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής - Δήμος Διονύσου

  Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική». 

  Οι συμμετέχοντες στη δράση, που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο Aqualife Sport and Health Center στην Άνοιξη, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  έννοιες της Ναυαγοσωστικής (θεωρητικό μάθημα και πρακτική άσκηση). Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα κλπ, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και στο τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α΄Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

  Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, ενώ ενίσχυσε και την ευαισθητοποίηση για εθελοντική και κοινωνική προσφορά. Επίσης στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε εγγραφή δημοτών στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου.

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε: «Άλλη μία χρήσιμη δράση που αποσκοπεί στην πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό, υλοποιήθηκε το Σάββατο 17/9 από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων από τους πιστοποιημένους και έμπειρους ειδικούς της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διασφαλίζει την αποτελεσματική πρόληψη που είναι το ζητούμενο στα θέματα υγείας».

  Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη, δήλωσε: «Οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο για την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό και να εκπαιδευτούν από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διονύσου συνεχίζει με δράσεις που αποσκοπούν σε μια καλύτερη υγεία για όλους τους συμπολίτες μας».

  Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η προσέλευση του κοινού στο νέο πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής αποδεικνύει την ανάγκη για εκπαίδευση σε βασικές έννοιες διάσωσης στο υγρό στοιχείο. Ζούμε σε μία χώρα που περιτριγυριζόμαστε από παραλίες και παρόλα αυτά, δεν υπάρχει η κατάλληλη γνώση ώστε να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε και τους γύρω μας σε περίπτωση πνιγμού. Είναι επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη για τη συνέχεια τέτοιου είδους εκπαιδεύσεων».

  Ο Δήμος Διονύσου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον κολυμβητήριο Aqualife Sport and Health Center, τον ιδιοκτήτη κ.Κώστα Παπασταθόπουλο και το προσωπικό του κολυμβητηρίου,τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΔΟΚ και κύριο εκπαιδευτή κ. Παντελή Καστρινακη και τις εκπαιδεύτριες – διασώστριες κ. Άννα Οικονομου και Σταματούλα Δήμου. Στη δράση παραβρέθηκε και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ