Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Επιτυχημένη η εκδήλωση «Ψυχική Υγεία και Γονεϊκότητα» στον Άγιο Στέφανο παρουσία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη

  εκδήλωση «Ψυχική Υγεία και Γονεϊκότητα»

  Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου η εκδήλωση «Ψυχική Υγεία και Γονεϊκότητα», παρουσία της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη και του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη του Υπουργείου Υγείας, Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Διονύσου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων και συλλόγων της περιοχής.

  Ομιλητές, εκτός από την κ.Ράπτη, ήταν ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ του Δήμου Διονύσου Τάσος Καρασαρλής, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας & Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΙΡΙΣ» Γιώργος Κούτας καθώς και ο Διευθυντής Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών-Εφήβων & Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος ΕΚΕΨΥΕ Μάνος Τσαλαμανιός. Την Υφυπουργό καλωσόρισε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρήστος Μπακούρος.

  Ο κ.Καλαφατέλης στο χαιρετισμό του χαρακτήρισε «κορυφαίας προτεραιότητας» τα ζητήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του με την Υφυπουργό για θέματα του Δήμου. Από την πλευρά της η Υφυπουργός κ.Ράπτη μίλησε για τους επόμενους στόχους του Υπουργείου στα θέματα ψυχικής υγείας, χαρακτηρίζοντας επιτακτική ανάγκη την παροχή κατάλληλης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά. Επιβεβαίωσε επίσης τις διερευνητικές επαφές της με το Δήμαρχο με σκοπό την ίδρυση ημερήσιας δομής ψυχικής υγείας εντός των ορίων του Δήμου.

  Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους υπόλοιπους ομιλητές ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Διευθυντή του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών-Εφήβων & Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τομέα στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, διακεκριμένου Ψυχίατρου Μάνου Τσαλαμανιού.

  Επισυνάπτεται, εδώ, για όποιο δημότη επιθυμεί η παρουσίαση του κ.Τσαλαμανιού με τίτλο: «Γονεϊκότητα και Ψυχική Υγεία».
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ