Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ενισχύεται σημαντικά ο εξοπλισμός βιοαποβλήτων του Δήμου Διονύσου, με 2 νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα και 498 κάδους

  εξοπλισμός βιοαποβλήτων - Δήμου Διονύσου

  Με ακόμη 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 498 κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων ενισχύθηκε ο Δήμος Διονύσου από την Περιφέρεια Αττικής, έχοντας συνολικά λάβει 3 απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδους βιοαποβλήτων. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους Δήμους και τους πολίτες.

  Ο εξοπλισμός παραδόθηκε την Πέμπτη 30/3 στο Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθανάσιο Αυγερινό. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Κόκκαλης, Μιχάλης Τσιλιγκίρης και Γιούλα Λακαφώση.

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Διονύσου και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση των ποσοστών Ανακύκλωσης μέσω της εφαρμογής του νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

  Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για τη σημαντική συμβολή του και υπογράμμισε ότι ο Δήμος  το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανεβάσει ταχύτητα στην ανακύκλωση μέσα από σημαντικές ενέργειες και δράσεις, όπως είναι η αποκομιδή των βιοαποβλήτων που ήδη δρομολογείται, η δημιουργία πράσινων γωνιών και Πολυκέντρων ανακύκλωσης καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ