Τετάρτη 24 Απριλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ενημέρωση – Πρόληψη – Εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B&C, από το PRAKSIS και το Δήμο Διονύσου την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

  Ενημέρωση - Πρόληψη - Εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B&C, από το PRAKSIS και το Δήμο Διονύσου

  Η PRAKSIS στο πλαίσιο των προγραμμάτων της για τη Δημόσια Υγεία ξεκινά έναν κύκλο παρεμβάσεων σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου, την Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης κι Εθελοντισμού και το ΚΕΠ Υγείας, μέσω της Κινητής Μονάδας με σκοπό το τρίπτυχο ενημέρωση – πρόληψη – εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B&C.

  Η δράση υλοποιείται με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού (Γιατρούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Επιστήμονες). Η εξέταση πραγματοποιείται ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς ραντεβού και με άμεσο αποτέλεσμα και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις. Παράλληλα έχει παραχθεί ενημερωτικό υλικό που δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους/ες για γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση γύρω από τον HIV και τις Ηπατίτιδες B&C.

  H Κινητή Μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, από τις 11:00 – 14:00, στην διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου και Κοιμήσεως Θεοτόκου (στην πιάτσα των ταξί), επί της πρώτης οδού στον Άγιο Στέφανο. Σημειώνεται ότι σε όλη τη διαδικασία διεξαγωγής του test, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία Covid –19.

  Για περισσότερες πληροφορίες: praksis.gr

  Φορέας συνεργασίας: Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης κι Εθελοντισμού. Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2106218770- 6988600440 (υπ. κα Λαγκαδινού Σπυριδούλα).

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
  ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
  ΚΡΙΕΜΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
  Δημόσιας Υγεία, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ