Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Έκδοση ψηφίσματος του Δηµοτικού Συµβουλίου Κηφισιάς για την τραγωδία στα Τέµπη

  Δήμος Κηφισιάς pic

  Το Δηµοτικό Συµβούλιο Κηφισιάς με ομόφωνη απόφαση του προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος για την τραγωδία στα Τέµπη.

  Εκφράζει την βαθιά οδύνη και θλίψη των πολιτών της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης για την αδιανόητη σιδηροδροµική τραγωδία µε τους δεκάδες νεκρούς, µεταξύ των οποίων δυστυχώς και πολλών νέων παιδιών.

  Εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των θυµάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυµατισµένους επιβάτες.Είναι στιγµές εθνικού πένθους για το ανείπωτο πολύνεκρο δυστύχηµα που στιγµατίζει τη κοινωνία µας στην εποχή µας και αποδεικνύει δυστυχώς, τις διαχρονικές παθογένειες του Κράτους µας. Θεωρεί αυτονόητη την πλήρη, διοικητική και οικονοµική διερεύνηση των αιτιών τουδυστυχήµατος των Τεµπών, την πλήρη απόδοση ευθυνών, την απονοµή δικαιοσύνης τάχιστα και τον πλήρη οικονοµικό έλεγχο.

  Οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεµπών θα αποτελούσε ασέβεια προς τους νεκρούς.

  Η πολιτεία έχει µόνο µία επιλογή σήµερα: Όλα στο φως!

  Και για την επόµενη ηµέρα το Κράτος πρέπει να µεταρρυθµιστεί, να ξεκαθαρίσει αρµοδιότητες και ευθύνες των φορέων, να αποτάξει πελατειακές σχέσεις και συντεχνιακά συµφέροντα, να στηρίξει µε δηµόσιες πολιτικές τον εκσυγχρονισµό και

  την αναβάθµιση των µεταφορών και του σιδηροδροµικού δικτύου για να αισθάνονται και να είναι οι πολίτες ασφαλείς.

  Μόνο έτσι θα κάνει η πολιτεία το χρέος της ώστε να µην ξαναζήσουµε ποτέ στην Ελλάδα µια τέτοια πολύνεκρη τραγωδία.

  Δείτε αναλυτικά τη σχετική απόφαση του ΔΣ εδώ.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ