Σάββατο 10 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Ανοικτό Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στο Δήμο Κηφισιάς

  Ανοικτό Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας - Δήμος Κηφισιάς

  Θεσμός στην Κηφισιά η  ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας, με δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στο να δοθούν στους νέους εφόδια και κίνητρα προκειμένου να δημιουργήσουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις. Στο φετινό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχουν 14 επιχειρηματικά σχήματα με 23 άτομα να εκπαιδεύονται μέσω των επιχειρηματικών εργαστηρίων.

  Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 18.30 στο καφέ Veniero στο Κεφαλάρι, πραγματοποιείται Ανοικτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο στο οποίο οι φετινοί συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε παλαιότερους συμμετέχοντες οι οποίοι σήμερα επιχειρούν με επιτυχία. Οι πιο παλαιοί θα αποκαλύψουν μυστικά επιτυχίας στις νέες ομάδες.

  Από το 2016 έως σήμερα ο Δήμος Κηφισιάς με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου  υλοποιεί  προγράμματα επιχειρηματικότητας. Και ενώ είναι σε εξέλιξη ο 5ος Κύκλος του Προγράμματος έως  το καλοκαίρι του 2022 στο Δήμο Κηφισιάς έχουν πραγματοποιηθεί τα εξης:

  1. Υποβλήθηκαν προς ένταξη στο πρόγραμμα 155 Επιχειρηματικές Ιδέες
  2. Εντάχθηκαν κατόπιν αξιολόγησης και παρακολούθησαν τα επιχειρηματικά εργαστήρια 224 Συμμετέχοντες 
  3. Υλοποιήθηκαν 56 Επιχειρηματικά Εργαστήρια σε αντικείμενα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, καλύπτοντας όλο το φάσμα ανάλυσης και υλοποίησης των επιχειρηματικών προσπαθειών 
  4. Διακρίθηκαν 12 Νικητές, μέσω αξιολόγησης από ειδική επιτροπή ανεξάρτητων αξιολογητών 
  5. Δημιουργήθηκαν και λειτουργούν πάνω από 15 νέες βιώσιμες επιχειρήσεις, προσφέροντας άνω των 40 θέσεων εργασίας σε νέους εργαζομένους 
  6. Δύο εκ των επιχειρήσεων αυτών έχουν διακριθεί ως καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις (startup) και έχουν συμπεριληφθεί στο Elevate Greece (Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων) 

  Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Ανοικτό Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας και να γνωρίσετε τους ανθρώπους που αποτελούν την «κοινότητα» των νέων επιχειρήσεων που με συνέπεια υποστηρίζει ο Δήμος, σας περιμένουμε. Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Επιχειρηματικότητας του Δήμου στο 2132007224, valentinakounadi@kifissia.gr.

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ