Σάββατο 27 Νοεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

«Βιώσιμη κινητικότητα» και αποκαΐδια…

Πανελλαδικό βραβείο Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 - Δήμος Διονύσου

Είναι πράγματι κωμικοτραγική ως και θλιβερή… καρικατούρα να βλέπεις να διαφημίζεται από τη διοίκηση του Δήμου Διονύσου, η «βράβευσή» του για συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020», η οποία στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των ευρωπαίων πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

🔴 Μέσα στο «πλαίσιο» της επικοινωνίας, της προβολής και της κατανάλωσης πόρων του Πράσινου Ταμείου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με αυτό, βράβευσε τους Δήμους που έκαναν «κάτι» για τη βιώσιμη κινητικότητα. Στο δικό μας Δήμο, το μόνο που έγινε, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κ. Ν. Καρυστινού, ήταν η παρουσίαση σε μία και μόνο ολιγόωρη εκδήλωση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

🔴 Έτσι, βρήκε την ευκαιρία ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων να κάνουν ταξιδάκι στην Θεσσαλονίκη, να παραλάβουν το «βραβείο», να φωτογραφηθούν και να μοιράσουν καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς» του Δήμου μας, που περιμένουν, μάταια, να αποζημιωθούν για τις καταστροφές από την Μήδεια και τις φωτιές.

⚠ Κατά τα άλλα, βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Κρυονέρι, ο Αγ. Στέφανος, η Σταμάτα αναπνέουν τον αέρα από τα αποκαΐδια, ανοίγουν τα σχολεία χωρίς προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες, χωρίς επισκευές και συντηρήσεις, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς ασφάλεια, με θανατηφόρα ατυχήματα στον αστικό ιστό. Αντί να εκμεταλλευόμαστε τα κονδύλια του Πράσινου Ταμείου για μία πιο ανθρώπινη – «πράσινη» πόλη, σπαταλάμε από το ταμείο του Δήμου για βόλτες «εκλεκτών» στην Δ.Ε.Θ.

⚠ Πράγματι, βρισκόμαστε σε δύσκολη – από κάθε άποψη – περίοδο, ο καιρός μάς επιφυλάσσει πιθανότατα και άλλες εκπλήξεις για τις οποίες κάθε άλλο παρά προετοιμασμένοι είμαστε.

Τα καθρεφτάκια, κύριοι και κυρίες της διοίκησης, έσπασαν με τον χιονιά και οι ψεύτικες εικόνες, όπως και οι υποσχέσεις κάηκαν στις πυρκαγιές…

📍 Ασχοληθείτε – επιτέλους – σοβαρά και υπεύθυνα με τα μεγάλα προβλήματα των Δημοτών από πυρκαγιές και «Μήδεια», που η ανεπάρκεια της Διοίκησής σας όχι μόνο δεν μπόρεσε να αποτρέψει αλλά ούτε να μειώσει τις συνέπειές τους.

Δημοτική παράταξη «Εύπολις»