Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Τραγική εξέλιξη της φωτιάς στο Διόνυσο – Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακά τερτίπια

πυρκαγιά Διόνυσος

Η τραγική εξέλιξη της φωτιάς στο Διόνυσο δεν θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακά τερτίπια.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, η θλίψη και ο πόνος τεράστιος. Κουράγιο στις δυνάμεις πυρόσβεσης, στους εθελοντές στα εναέρια μέσα.

Προσοχή σε όσους είναι κοντά, να είναι σε ετοιμότητα. Μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους ούτε να υποτιμούν την δύναμη της φωτιάς. Υπομονή και κουράγιο.

Το φωτορεπορταζ συνεχίζεται η θλίψη και ο πόνος τεράστιος… Επειδή με ρωτούν πολλοί, οι φωτογραφίες φυσικά είναι δικές μου από την περιοχή της φωτιάς, έχω πολλές και δυστυχώς «καλές».

Πέφτοντας το σκοτάδι θα καλύψει την μαυρίλα της μέρας, ο αυριανός ήλιος παρά την λάμψη του δεν θα καταφέρει να φωτίσει και να διώξει το «σκότος της φωτιάς». Τα αποκαΐδια θα μένουν εκεί κραυγάζοντας, όχι άλλα λάθη, όχι αργοπορίες, όχι αναλγησία και αλαζονεία.

Ο κίνδυνος θα είναι πάντα εδώ και θα πρέπει να μας βρίσκει σε ετοιμότητα. Δεν χωρούν άλλες παραλήψεις και αστοχίες. Η φύση είναι εδώ και θέλει προστασία, η κλιματική αλλαγή δεν είναι μελλοντολογία είναι παρούσα και μας ταρακουνάει. Το πυρ το εξώτερο είναι δυστυχώς κοντά μας.

Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες πυροσβέστες, πιλότους αστυνόμους κλπ, που έκαναν ως όφειλαν την δουλειά τους και θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές των κλιμακίων του Διονύσου και όσων άλλων συνέτρεξαν για βοήθεια. Ευχή να μην ξανασυμβεί.