Κυριακή Απρίλιος 11, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Το Γυμνάσιο Άνοιξης του Δήμου Διονύσου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων

Γυμνάσιο Άνοιξης διαχείριση απορριμμάτων

Το Γυμνάσιο Άνοιξης Ανατολικής Αττικής συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου.

«Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools”, στο οποίο το Γυμνάσιο Άνοιξης συμμετέχει ως εταίρος, προχωρήσαμε τους τελευταίους μήνες στη δημιουργία ενός δικτύου σχολείων, ώστε να διαχύσουμε αφενός τα αποτελέσματα του προγράμματος αλλά και να συνεργαστούμε αφετέρου στην κατεύθυνση της έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Ε. Πολίτη, Διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς του Δήμου Διονύσου και τον κ. Β. Σαλεβουράκη, Διευθυντή του Γυμνασίου Χαλκουτσίου του Δήμου Ωρωπού, καθώς και του Συλλόγους Καθηγητών των συγκεκριμένων σχολείων, για την θετική ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και την απόφασή τους να συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο.

Οι δυσμενείς συνθήκες μπορεί να μην μας έχουν επιτρέψει να συναντηθούμε δια ζώσης με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες – εταίρους (Ρουμανία, Τουρκία, Κροατία και Λιθουανία), δεν κατάφεραν ωστόσο να μας εμποδίσουν να συναντηθούμε διαδικτυακά. Οι υπεύθυνοι καθηγητές – συντονιστές από κάθε σχολείο είμαστε σε συνεχή επαφή και συμμετέχουμε σε τακτικές τηλεδιασκέψεις, ώστε να συντονίσουμε την πορεία του προγράμματος. πρόσφατα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και η πρώτη τηλεδιάσκεψη με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα έξι σχολεία του προγράμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά παρουσίασαν τα σχολεία τους και τις χώρες τους.

Παράλληλα, ομάδες μαθητών μας εργάζονται πάνω σε παρουσιάσεις σχετικά με τα είδη των απορριμμάτων, τις κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και την οργάνωση οικολογικής γωνίας στο σχολείο μας. Με την επιστροφή στο σχολείο μας, ανυπομονούμε να το μετατρέψουμε σε ένα σχολείο φιλικό στο περιβάλλον, που θα καλλιεργεί την οικολογική μας συνείδηση!»…

Η Υπεύθυνη
Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Γραμματική Παλαμούτη ΠΕ07, ΠΕ02

Η Διευθύντρια
Αθηνά Μπελέρη ΠΕ 86