Κυριακή 28 Νοεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη με τους Υπουργούς Νίκο Χαρδαλιά και Μιχάλη Χρυσοχοίδη για θέματα Πολιτικής Προστασίας

τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Διονύσου Υπουργούς Πολιτικής Προστασίας

Σε νέα διευρυμένη τηλεδιάσκεψη για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε την Πέμπτη 6 Μαΐου, 2021, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με τη συμμετοχή των Υπουργών Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Τάξης Νίκου Χαρδαλιά και Μιχάλη Χρυσοχοίδη αντίστοιχα, καθώς και Δημάρχων όμορων Δήμων.

Ο κ. Καλαφατέλης αναφορικά με το Δήμο Διονύσου έθεσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα: α) της τοποθέτησης νέων μεγάλων Δεξαμενών εντός των ορίων του Δήμου, προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμες σε περίπτωση πυρκαγιάς, β) της διάνοιξης αδιεξόδων προκειμένου να υπάρχει έξοδος διαφυγής των κατοίκων σε μια έκτακτη κατάσταση και γ) το ζήτημα στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ανέπτυξε τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μετά τη «Μήδεια» σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Κοινότητες ζητώντας την περαιτέρω συνδρομή της Πολιτείας. Ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του προανήγγειλε ότι θα κηρυχθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα σε κατάσταση επαπειλούμενης έκτακτης ανάγκης, Δημοτικές Κοινότητες Δήμων που χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας και προσοχής συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Διονύσου. Υπογράμμισε επίσης ότι θα υπάρχει συνεχής επιτήρηση από αέρος τις επικίνδυνες ημέρες για την εκδήλωση πυρκαγιάς καθώς και διαθέσιμα ιπτάμενα μέσα, προκειμένου να είναι άμεση η επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.