Τετάρτη Απρίλιος 14, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Τηλεδιασκέψεις για το άνοιγμα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Διονύσου

Τηλεδιασκέψεις Δήμος Διονύσου εικόνα

Στην τελική φάση της προετοιμασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου,  σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, βρίσκεται ο Δήμος Διονύσου. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 2 τηλεδιασκέψεις στο Δημαρχείο Διονύσου, με αντικείμενο τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

Στις τηλεδιασκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα και οι  Διευθυντές και Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι στο σύνολό τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Στη διεξοδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλές άνοιγμα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου (μέτρα προστασίας, καθαρισμός κτιρίων, διαγραμμίσεις σχολικών διαβάσεων, σχολικοί τροχονόμοι κλπ) και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι  υπάρχει απ’όλες τις πλευρές η βούληση προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή και χωρίς προβλήματα λειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται ότι για την Παρασκευή 4/9 έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης αναφορικά με τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Διονύσου.