Παρασκευή Απρίλιος 16, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ταλαιπωρία των οδηγών από την διακοπή κυκλοφορίας στον παράδρομο της Εθνικής στην οδό Αγ. Αθανασίου στην Άνοιξη

παράδρομος Εθνικής - οδός Αγ. Αθανασίου

Η Αγ. Αθανασίου στην Άνοιξη είναι από τους κυριότερους οδικούς άξονες που συνδέει τον Δήμο μας με τον παράδρομο της Εθνικής Οδού. Η κυκλοφορία της είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όχι μόνο από τους κατοίκους που την χρησιμοποιούν, αλλά και από όλους τους άλλους διερχομένους, λόγω της Βιομηχανικής δραστηριότητας, που υπάρχει στην περιοχή. Είναι υπερτοπικού χαρακτήρα και η κύρια είσοδος/έξοδος του Δήμου Διονύσου μετά την Λ. Μαραθώνος – Κρυονερίου.

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ήρθε για γνωμοδότηση-έγκριση και ψήφιση η μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της ΕΥΔΑΠ στον παράδρομο της εθνικής οδού. Στην μελέτη προβλεπόταν η διακοπή κυκλοφορίας στον παράδρομο προς την οδό Αγ. Αθανασίου προς Άνοιξη για τους κινούμενους από Αθήνα προς Λαμία και την εκτροπή της καθόδου του παράδρομου προς Αθήνα, προς την οδό Αγ. Αθανασίου.

Στην συνεδρίαση αυτή, ο επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις», Κωστής Κουριδάκης, πρότεινε – με σκοπό να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες – να προστεθεί στην μελέτη της κυκλοφοριακής ρύθμισης η κατάλληλη ενημέρωση με σήμανση για την παράκαμψη. Μετά την αυτοψία, που πραγματοποιήθηκε στο έργο, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει τηρηθεί τίποτα σε σχέση με την ενημέρωση, δηλαδή, δεν υπάρχει σήμανση για τη διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα , με συνέπεια τα αυτοκίνητα που κατέρχονται την Αγ. Αθανασίου και κατευθύνονται προς τον παράδρομο για Αθήνα, να φθάνουν σε αυτόν και να αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή και να επανέρχονται στην Λ. Μαραθώνος η να εκτρέπονται βόρεια προς Αγ. Στέφανο με μεγάλη ταλαιπωρία. Δευτερεύουσας σημασίας, αλλά όχι αμελητέα, είναι και κατά την κίνηση στον παράδρομο από Αθήνα προς Λαμία για τα οχήματα που κατευθύνονται προς την Αγ. Αθανασίου. Αν υπήρχε σήμανση παράκαμψης, μετά το σούπερ μάρκετ ΑΒ θα μπορούσαν, έτσι, εναλλακτικά, να κατευθύνονται προς Εκάλη χρησιμοποιώντας την Πάρνηθος και στην συνέχεια την Λ. Ανοίξεως.

Αναρωτιόμαστε μετά από μία εβδομάδα διακοπής της κυκλοφορίας, ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ποιοι είναι αυτοί που υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους Πολίτες. Ως παράταξη έχουμε θέσει ερωτήματα στο Δημοτικό συμβούλιο, για την ασφαλή κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο και, ειδικά για αυτόν τον δρόμο, περιμένουμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρξει σωστή σήμανση για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και τη διευκόλυνση του κοινού.

Δημοτική παράταξη «Εύπολις»