Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Κηφισιάς εν όψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

κακοκαιρία - Πολιτικη προστασία

Το κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα έχει διάρκεια έως το Σάββατο 16/10 σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεάσει μεταξύ άλλων και τον Δήμο Κηφισιάς με πιθανές βροχές, καταιγίδες και ανέμους μεγάλης έντασης.

Έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων από τον Δήμο Κηφισιάς και την Περιφέρεια Αττικής, αντίστοιχα. Εργασίες πραγματοποιούνται ακόμα και σήμερα σε επικίνδυνα σημεία.

Σε επιφυλακή είναι η Πολιτική Προστασία  του Δήμου Κηφισιάς και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα  για την αντιμετώπιση  πιθανών πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Υπηρεσίες Τεχνική, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ύδρευσης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε:

Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς : 2106228335 και 2132140211
Πυροσβεστική: 199
Σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου Κηφισιάς 2132007100
Επίσης, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για έκτακτα περιστατικά:
Έως τις 20.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Ερυθραίας 2132007600-1
Έως τις 22.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Εκάλης 2132140211

Πυροσβεστική: 199

Μπορείτε να ενημερώνεστε:

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, εδώ.

Για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων κάντε κλικ εδώ.

Για τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων, πατήστε εδώ.

Ο Δήμος Κηφισιάς  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οδηγίες  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.