Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό παρεκκλήσι Παναγίτσα του Δήμου Κηφισιάς

παρεκκλήσι Παναγίτσα Κηφισιάς

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα γνωστά σε όλους «Εννιάμερα της Παναγίας», στο ιστορικό παρεκκλήσι Παναγίτσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χθες το βράδυ, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Λιέπουρης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Επιχειρηματικότητας και Διεθνών Σχέσεων  Γιάννης Παντελεάκης.

Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας στους δρόμους της Κηφισιάς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων. Η Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς «Αντρέας Κατεβαίνης», υπό τον μαέστρο Φίλιππο Χίο πλαισίωσε τιμητικά τη περιφορά της Ιεράς Εικόνας στο γραφικό περίβολο του παρεκκλησίου και παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Το παρεκκλήσι της Παναγίτσας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγίτσας και Λεβίδου στην Κηφισιά. Αποτελεί σύμβολο της πόλης και διαχρονικά οι πολίτες συμμετέχουν στην θρησκευτική εκδήλωση.